08 jul 2014 15:37

23 jan 2015 15:46

Musik i sommarkväll

KARLSBORG / MUSIK OCH SÅNG:

Kyrkorna i Karlsborgs pastorat bjuder under sommaren på en mängd samlingar med temat Musik i sommarkväll. Denna sköna sommarkväll var platsen Tacksägelsekyrkan.

Musik och sång lockar många vilket är välbekant i Karlsborg och Tacksägelsekyrkan var minst sagt överfylld av lyssnare och sångare när trumpetaren Pelle Leijon, dottern Lena Leijon och kantor Anett Karlsson slog an tonen i programmet med Psalmer och andliga sånger.

Den kristna sångskatten

Programmet som var fyllt av den kristna sångskattens pärlor, där trumpet och flygelhornets toner blandades med sång, orgel och piano i en strålande konsert. Blott en dag, Tänk att få vakna, Löftena kunna ej svika, var bara några av sångerna med vackra arrangemang, där trumpetsolisten gav härliga grundtoner och lyckades få både sångsolist och sångare i publiken, att vara en del i musik i sommarkvällen. Kvällens verkliga pärla, Lydia Litells Flyttfåglarna, spelades och sjöngs med verklig inlevelse, flyttfåglarna som speglar något av livets verklighet. Inga Eriksson fanns med och delade söndagens evangelium, innan kvällspsalmen Bred dina vida vingar sjöngs, fylld av tapto-toner, vilket gav en fin avslutning på denna högklassiga konsertkväll.

Musik och sång lockar många vilket är välbekant i Karlsborg och Tacksägelsekyrkan var minst sagt överfylld av lyssnare och sångare när trumpetaren Pelle Leijon, dottern Lena Leijon och kantor Anett Karlsson slog an tonen i programmet med Psalmer och andliga sånger.

Den kristna sångskatten

Programmet som var fyllt av den kristna sångskattens pärlor, där trumpet och flygelhornets toner blandades med sång, orgel och piano i en strålande konsert. Blott en dag, Tänk att få vakna, Löftena kunna ej svika, var bara några av sångerna med vackra arrangemang, där trumpetsolisten gav härliga grundtoner och lyckades få både sångsolist och sångare i publiken, att vara en del i musik i sommarkvällen. Kvällens verkliga pärla, Lydia Litells Flyttfåglarna, spelades och sjöngs med verklig inlevelse, flyttfåglarna som speglar något av livets verklighet. Inga Eriksson fanns med och delade söndagens evangelium, innan kvällspsalmen Bred dina vida vingar sjöngs, fylld av tapto-toner, vilket gav en fin avslutning på denna högklassiga konsertkväll.

  • Lennart Strömberg