12 jul 2014 11:29

23 jan 2015 15:47

Second hand ett sommarnöje

Att besöka en second hand-butik är faktiskt ett sommarnöje, det har man bland annat på Återbäringen i Södra Skogen noterat med glädje.

– Naturligtvis är det intressant att besöka en second hand butik under hela året, men på sommaren är det extra stor aktivitet med massor av besökare på Återbäringen, som kommer för att fynda, sade Evy Lugnberg, som jobbade i veckan.

Varor till lågpris

Second hand-varorna har under senare år höjt sin kvalité, kanske beroende på den ekonomiska uppgången i landet, då många lämnar sina saker till second hand och köper nytt. Att det finns mängder av varor på Återbäringen råder inget tvivel om, man kan finna prydnadssaker, kastruller, böcker, LP- och cd-skivor, kläder, leksaker, möbler, klockor och elektronik-grejor, för att bara nämna något i second hand-butiken.

– Vi kanske inte handlar så mycket, men det finns många roliga saker här så en och annan grej blir det ibland, sade Sigge Johansson med fru Majlis, som tog en tur till Återbäringen i veckan.

Återbäringen som drivs av pingstförsamlingen i Karlsborg är en fristående ekonomisk enhet med ideelt arbetande personal, där det ekonomiska resultatet går till medmänniskor runt om i världen, bland annat i Ukraina, för att om möjligt skapa en bättre vardag och framtid.

– Naturligtvis är det intressant att besöka en second hand butik under hela året, men på sommaren är det extra stor aktivitet med massor av besökare på Återbäringen, som kommer för att fynda, sade Evy Lugnberg, som jobbade i veckan.

Varor till lågpris

Second hand-varorna har under senare år höjt sin kvalité, kanske beroende på den ekonomiska uppgången i landet, då många lämnar sina saker till second hand och köper nytt. Att det finns mängder av varor på Återbäringen råder inget tvivel om, man kan finna prydnadssaker, kastruller, böcker, LP- och cd-skivor, kläder, leksaker, möbler, klockor och elektronik-grejor, för att bara nämna något i second hand-butiken.

– Vi kanske inte handlar så mycket, men det finns många roliga saker här så en och annan grej blir det ibland, sade Sigge Johansson med fru Majlis, som tog en tur till Återbäringen i veckan.

Återbäringen som drivs av pingstförsamlingen i Karlsborg är en fristående ekonomisk enhet med ideelt arbetande personal, där det ekonomiska resultatet går till medmänniskor runt om i världen, bland annat i Ukraina, för att om möjligt skapa en bättre vardag och framtid.

  • Lennart Strömberg