21 jul 2014 13:40

23 jan 2015 15:47

TV4-hästen passerade Mölltorp

Med hjälp av häst och vagn kommer Hans Fahlén tillsammans med Katarina Brunlöf ta sig fram igenom sommar-Sverige. De kommer åka från travbana till travbana under två veckors tid, med Rättvik som slutmål. Under måndagen stannade ekipaget till i Mölltorp.

Under lördagens travfest på Axevalla startade resan som ska ta programledaren Hans Fahlén och kusken Katarina Brunlöf genom sommar-Sverige. Med hjälp av hästen Lill-Herbert och ett TV-team kommer de att sända live dygnet runt, där tittarna kan följa med dem under resan.

– Det är en annorlunda, men väldigt rolig programidé, säger Hans Fahlén som leder programmet.

Cruising i Mölltorp

Under måndagen stannade ekipaget till i Mölltorp. Där bekantade sig Hans med veteranklubbarna ”Owners” och ”Loppa på stiftet” som visade upp sina amerikanska bilar och gamla mopeder. Under förmiddagen bjöds det på cruising runt Mölltorp. Hans fick både låna en moped och åka med i en raggarbil, medan TV-teamet sände det hela live från vagnen som kallblodet Lill-Herbert drog bakom sig.

– Tjusningen men vår resa är att vi får träffa många intressanta människor. Men samtidigt så är det resan mellan de olika delmålen som gör det till en upplevelse i sin helhet, säger Hans.

– När man färdas med hjälp av häst och vagn genom landsbygden, så får man se en helt annan del av Sverige än vad vi är vana vid, och det är väldigt fascinerande, säger kusken Katarina Brunlöf.

Efter besöket i Mölltorp fortsatte TV4-hästen mot Forsvik och Göta Kanal, innan de om knappt två veckor förväntas anlända till Rättvik som är det slutliga målet.

Under lördagens travfest på Axevalla startade resan som ska ta programledaren Hans Fahlén och kusken Katarina Brunlöf genom sommar-Sverige. Med hjälp av hästen Lill-Herbert och ett TV-team kommer de att sända live dygnet runt, där tittarna kan följa med dem under resan.

– Det är en annorlunda, men väldigt rolig programidé, säger Hans Fahlén som leder programmet.

Cruising i Mölltorp

Under måndagen stannade ekipaget till i Mölltorp. Där bekantade sig Hans med veteranklubbarna ”Owners” och ”Loppa på stiftet” som visade upp sina amerikanska bilar och gamla mopeder. Under förmiddagen bjöds det på cruising runt Mölltorp. Hans fick både låna en moped och åka med i en raggarbil, medan TV-teamet sände det hela live från vagnen som kallblodet Lill-Herbert drog bakom sig.

– Tjusningen men vår resa är att vi får träffa många intressanta människor. Men samtidigt så är det resan mellan de olika delmålen som gör det till en upplevelse i sin helhet, säger Hans.

– När man färdas med hjälp av häst och vagn genom landsbygden, så får man se en helt annan del av Sverige än vad vi är vana vid, och det är väldigt fascinerande, säger kusken Katarina Brunlöf.

Efter besöket i Mölltorp fortsatte TV4-hästen mot Forsvik och Göta Kanal, innan de om knappt två veckor förväntas anlända till Rättvik som är det slutliga målet.

  • Erica Augustsson