07 aug 2014 12:57

23 jan 2015 15:48

Skadegörelse på Vanäs udde

På Garnisonssjukhuset har dörrar brutits upp och materiel förstörts inomhus. På fyren utfördes ett misslyckat inbrottsförsök. Under sommaren har ett okänt antal förövare vandaliserat området på Vanäs udde.

– För några veckor sedan var det stor skadegörelse på sjukhuset. De försökte också försökte bryta sig in i fyren men lyckades aldrig, den blev aldrig släckt eller skadad. Det skadade kommer att fixas nästa vecka, berättar Göran Sundström, tillsynsman, Sjöfartsverket.

På grund av det ödsliga läget är det ofta utsatt för brott. Ärendet är polisanmält.

– Det var en vakt som upptäckte förstörelsen men vittnesmål saknas, uppger Göran Sundström.

– För några veckor sedan var det stor skadegörelse på sjukhuset. De försökte också försökte bryta sig in i fyren men lyckades aldrig, den blev aldrig släckt eller skadad. Det skadade kommer att fixas nästa vecka, berättar Göran Sundström, tillsynsman, Sjöfartsverket.

På grund av det ödsliga läget är det ofta utsatt för brott. Ärendet är polisanmält.

– Det var en vakt som upptäckte förstörelsen men vittnesmål saknas, uppger Göran Sundström.

  • Frans Nilsson