08 aug 2014 09:19

23 jan 2015 15:48

Ägaren har tröttnat på intrång och sabotage

KARLSBORG: Sabotage mot företag

Illegalt intrång sker kontinuerligt på ett industriområde i Forsvik. Under semestertid har det även blivit utsatt för sabotage. Nu har fastighetsägaren tröttnat.

På ett industriområde i centrala Forsvik är det en ständig ström av otillåten trafik. I slutet av juli blev det även drabbat av skadegörelse.

– Några åker in vid tiotiden på förmiddagen för att lägga i en båt. Sedan kommer de tillbaks vid sjutiden på kvällen och för att komma ut har de brutit upp grindarna. Det har blivit allmänhetens åkning, men det är många företag och ett flertal hyresgäster som håller till här. Det är privat mark, klargör Henrik Aronsson, Hefo Fastigheter.

Polisen inkopplad

Händelsen är polisanmäld och det finns flera vittnen, trots det är Henrik beredd att göra upp i godo.

– Det var en familj med barn och ett äldre par med vit styrpulpetbåt. De körde en ny Volvo X60, jeepmodell. Spår finns men det vore bra om de hörde av sig. De får betala reparationer men i så fall dras polisanmälan tillbaka, förklarar Henrik Aronsson.

Farligt område

Mekanismen till grindarna är sönderbruten, självrisken går enligt Henrik på mellan åtta till tiotusen. Det lokala företaget blir drabbat av en onödig kostnad.

– Sen är det farligt att vistas härinne, vi har hjullastare och ett flertal truckar. Ibland kommer det lastbilar, det är ingen lekplats härinne. Det kommer föräldrar med barnvagnar, vi har varit nära på att köra på folk. Det är en arbetsplats, de har inte härinne att göra. Det är för allas bästa, understryker Henrik.

På ett industriområde i centrala Forsvik är det en ständig ström av otillåten trafik. I slutet av juli blev det även drabbat av skadegörelse.

– Några åker in vid tiotiden på förmiddagen för att lägga i en båt. Sedan kommer de tillbaks vid sjutiden på kvällen och för att komma ut har de brutit upp grindarna. Det har blivit allmänhetens åkning, men det är många företag och ett flertal hyresgäster som håller till här. Det är privat mark, klargör Henrik Aronsson, Hefo Fastigheter.

Polisen inkopplad

Händelsen är polisanmäld och det finns flera vittnen, trots det är Henrik beredd att göra upp i godo.

– Det var en familj med barn och ett äldre par med vit styrpulpetbåt. De körde en ny Volvo X60, jeepmodell. Spår finns men det vore bra om de hörde av sig. De får betala reparationer men i så fall dras polisanmälan tillbaka, förklarar Henrik Aronsson.

Farligt område

Mekanismen till grindarna är sönderbruten, självrisken går enligt Henrik på mellan åtta till tiotusen. Det lokala företaget blir drabbat av en onödig kostnad.

– Sen är det farligt att vistas härinne, vi har hjullastare och ett flertal truckar. Ibland kommer det lastbilar, det är ingen lekplats härinne. Det kommer föräldrar med barnvagnar, vi har varit nära på att köra på folk. Det är en arbetsplats, de har inte härinne att göra. Det är för allas bästa, understryker Henrik.

  • Frans Nilsson