11 aug 2014 15:08

23 jan 2015 15:48

Trivsam hembygdsdag i Mölltorp

Under söndagen inbjöd hembygdsföreningen till hembygdsdag i trädgården vid hembygdsmuseét i Mölltorp.

I ett härligt sommarväder var det storsamling på hembygdsdagen i Mölltorp. Många hade kommit för att ta del i en mängd aktiviteter där hembygdsmuseét var i centrum med sin vackra trädgård. En tipspromenad fanns för den som önskade öka sina kunskaper om bland annat Mölltorp på den gamla goda tiden och när den var avklarad fanns kaffe med hembakat att avnjutas i gemenskap med goda vänner. Forsvikspojkarna med Lars-Erik Andersson, Stig Gustafsson och Lars-Erik Andersson bjöd på härliga toner från dragspel och gitarr, som hördes långt ut över nejden. Vad passade väl bättre en hembygdsdag som denna med toner från Frans Oskars vals, Frans Oskar som hade sitt hem på Vaberget. Denna melodi blandades med Västkustens vals, Lilla Lisa och en mängd av sköna melodier. Tor Axelsson fanns också med under eftermiddagen och berättade i kåsörform om olika ting från den gamla tiden i Mölltorps tätort. Många igenkännande nickar fick Tor, när han berättade om tider som varit, där Vabergets intressanta historia också är en del. En skön dag när många kunde ta del av nutid och forntid i en fin blandning.

I ett härligt sommarväder var det storsamling på hembygdsdagen i Mölltorp. Många hade kommit för att ta del i en mängd aktiviteter där hembygdsmuseét var i centrum med sin vackra trädgård. En tipspromenad fanns för den som önskade öka sina kunskaper om bland annat Mölltorp på den gamla goda tiden och när den var avklarad fanns kaffe med hembakat att avnjutas i gemenskap med goda vänner. Forsvikspojkarna med Lars-Erik Andersson, Stig Gustafsson och Lars-Erik Andersson bjöd på härliga toner från dragspel och gitarr, som hördes långt ut över nejden. Vad passade väl bättre en hembygdsdag som denna med toner från Frans Oskars vals, Frans Oskar som hade sitt hem på Vaberget. Denna melodi blandades med Västkustens vals, Lilla Lisa och en mängd av sköna melodier. Tor Axelsson fanns också med under eftermiddagen och berättade i kåsörform om olika ting från den gamla tiden i Mölltorps tätort. Många igenkännande nickar fick Tor, när han berättade om tider som varit, där Vabergets intressanta historia också är en del. En skön dag när många kunde ta del av nutid och forntid i en fin blandning.

  • Lennart Strömberg