20 aug 2014 14:28

23 jan 2015 15:48

"Det handlar om att jobba med näringslivet inte emot"

Fredrik Tidholm är Karlsborgs nye näringslivschef. Att utveckla näringslivet och förbättra samarbetet mellan kommunen och näringslivet är delar som han kommer att arbeta för.

– Huvuddelen av mitt jobb är att de företagen som finns här tjänar mer pengar och att nya företag etablerar sig här. Bra relationer leder till satsningar och att företagen har kvar sin personal som i sin tur leder till kommunala intäkter i form av skatter, säger Fredrik Tidholm och tillägger:

– Det handlar om att samla ihop ett lag av näringslivets folk och jag ska träffa kommunens tjänstemän både med avtalade möten och röra mig i korridorerna för att få en bra relation. Sedan gäller det att gifta ihop de lagen, samhörighet mellan tjänstemän och näringsliv för att lyckas ihop. Här finns otroliga möjligheter att bygga vidare på.

Han vill även jobba för att utveckla samarbetet inom MTGK, Mariestad, Töreboda, Gullspång och Karlsborg.

Skara och Gullspång

Fredrik Tidholm fyller 41 år i år, är född utanför Skövde och med rötter i Tibro.

– Jag är en möbelsnickare från Brobacken. Jag utbildade mig till möbelsnickare i Tibro, produktutveckling och konstruktion. Jag jobbade på Tuaverken innan jag började på Kinnarps där jag var i tio år. Där var det en sluten verkstad, mycket var hemligt och jag ville göra något annat. Jag började plugga till projektledare och har examen från Uppsala.

2006 började han som näringslivs- och fastighetsutvecklare i Skara innan han sökte jobbet som näringslivschef i Gullspång.

– Jag ifrågasätter och har en del okonventionella metoder för att nå framgång och vi har förbättrat näringslivsklimatet både i Skara och i Gullspång bland annat genom att enskilda tjänstemän tar händerna från tangentbordet och lyfter telefonen och ringer. Det handlar om att jobba med näringslivet inte emot.

Kommit hem

Fredrik bor i Skövde med fästmö och tre barn. Han gillar att snickra och renovering av huset är ett fritidsintresse tillsammans med att köra cross inom CMK.

– Andras uppfattning om mig är att jag är ganska mycket här och nu och jag har en egenskap att inte sätta mig på andra utan vara på den nivån som andra runt om kring mig är. Jag är en duktig projektledare och tycker att det ska vara roligt på arbetsplatsen. Det kommer att bli lite hyss, lovar han och tillägger:

– Jag ser framemot att komma på plats och vill komma i gång. Det känns som jag kommit hem.

– Huvuddelen av mitt jobb är att de företagen som finns här tjänar mer pengar och att nya företag etablerar sig här. Bra relationer leder till satsningar och att företagen har kvar sin personal som i sin tur leder till kommunala intäkter i form av skatter, säger Fredrik Tidholm och tillägger:

– Det handlar om att samla ihop ett lag av näringslivets folk och jag ska träffa kommunens tjänstemän både med avtalade möten och röra mig i korridorerna för att få en bra relation. Sedan gäller det att gifta ihop de lagen, samhörighet mellan tjänstemän och näringsliv för att lyckas ihop. Här finns otroliga möjligheter att bygga vidare på.

Han vill även jobba för att utveckla samarbetet inom MTGK, Mariestad, Töreboda, Gullspång och Karlsborg.

Skara och Gullspång

Fredrik Tidholm fyller 41 år i år, är född utanför Skövde och med rötter i Tibro.

– Jag är en möbelsnickare från Brobacken. Jag utbildade mig till möbelsnickare i Tibro, produktutveckling och konstruktion. Jag jobbade på Tuaverken innan jag började på Kinnarps där jag var i tio år. Där var det en sluten verkstad, mycket var hemligt och jag ville göra något annat. Jag började plugga till projektledare och har examen från Uppsala.

2006 började han som näringslivs- och fastighetsutvecklare i Skara innan han sökte jobbet som näringslivschef i Gullspång.

– Jag ifrågasätter och har en del okonventionella metoder för att nå framgång och vi har förbättrat näringslivsklimatet både i Skara och i Gullspång bland annat genom att enskilda tjänstemän tar händerna från tangentbordet och lyfter telefonen och ringer. Det handlar om att jobba med näringslivet inte emot.

Kommit hem

Fredrik bor i Skövde med fästmö och tre barn. Han gillar att snickra och renovering av huset är ett fritidsintresse tillsammans med att köra cross inom CMK.

– Andras uppfattning om mig är att jag är ganska mycket här och nu och jag har en egenskap att inte sätta mig på andra utan vara på den nivån som andra runt om kring mig är. Jag är en duktig projektledare och tycker att det ska vara roligt på arbetsplatsen. Det kommer att bli lite hyss, lovar han och tillägger:

– Jag ser framemot att komma på plats och vill komma i gång. Det känns som jag kommit hem.

  • Anneli Malm