21 aug 2014 18:00

23 jan 2015 15:48

Forsviks sluss ett smultronställe

Den soliga och härliga sommaren har lockat många besökare till Forsviks sluss.

Många gillar att se båtar slussa upp och ned i Forsvik och denna sommar har verkligen varit fin med massor av båtar på väg.

Segelbåtarna har som alltid varit i majoritet, men motorbåtar har inte heller saknats denna sköna sommar. Passagerarbåtarna har också fyllt upp slussen med många turer, där bland annat de vita passagerarfartygen fyllt kanalen med vackra vyer. Särskilt många besökare har det varit när långlinjefartygen M/S Juno, Diana och Wilhelm Tham slussat i Forsvik. Det är extra festligt när dessa fartyg vid varje besök välkomnas med blommor, musik, sång av familjen Kindbom med vänner och musikanter. Familjen som också delar ett ord att ta med på resan genom livet. Detta år har det dessutom funnits trumpetare med, som ibland välkomnat båtarna redan vid infarten till slussen. Mycket festligt har det också varit att många av besökarna, ibland upp till ett hundratal har deltagit i de kända sångerna och hela slussområdet varit fylld av sång.

Lockat schweizare

Rederiet för de vita båtarna hade i år en lyckad marknadsföring i Schweiz med massor av passagerare, som fick njuta av färden på kanalen. Under månaderna juni och juli fungerade turerna fint, men så gick Juno på grund vid Motala och blev en hel dag försenad, Wilhelm Tham fick motorhaveri och kom ett dygn försenad med endast åtta passagerare, som bokat om och dessutom var två av Juno:s turer inställda i augusti, så för rederiet har sommaren bjudit på både med och motgång.

Många gillar att se båtar slussa upp och ned i Forsvik och denna sommar har verkligen varit fin med massor av båtar på väg.

Segelbåtarna har som alltid varit i majoritet, men motorbåtar har inte heller saknats denna sköna sommar. Passagerarbåtarna har också fyllt upp slussen med många turer, där bland annat de vita passagerarfartygen fyllt kanalen med vackra vyer. Särskilt många besökare har det varit när långlinjefartygen M/S Juno, Diana och Wilhelm Tham slussat i Forsvik. Det är extra festligt när dessa fartyg vid varje besök välkomnas med blommor, musik, sång av familjen Kindbom med vänner och musikanter. Familjen som också delar ett ord att ta med på resan genom livet. Detta år har det dessutom funnits trumpetare med, som ibland välkomnat båtarna redan vid infarten till slussen. Mycket festligt har det också varit att många av besökarna, ibland upp till ett hundratal har deltagit i de kända sångerna och hela slussområdet varit fylld av sång.

Lockat schweizare

Rederiet för de vita båtarna hade i år en lyckad marknadsföring i Schweiz med massor av passagerare, som fick njuta av färden på kanalen. Under månaderna juni och juli fungerade turerna fint, men så gick Juno på grund vid Motala och blev en hel dag försenad, Wilhelm Tham fick motorhaveri och kom ett dygn försenad med endast åtta passagerare, som bokat om och dessutom var två av Juno:s turer inställda i augusti, så för rederiet har sommaren bjudit på både med och motgång.

  • Lennart Strömberg