22 aug 2014 13:58

23 jan 2015 15:48

Arméchefen kom på flygande besök

Personalfrågor och Maliinsatsen

I en Black Hawk UH 60 anlände arméchefen för ett besök på K 3. Generalmajor Anders Brännström kom för att diskutera säkerhet, personalförsörjningen och inte minst den kommande FN-insatsen i Mali.

– En bra chef sitter inte bara vid skrivbordet och jag får kämpa varje gång för att lämna skrivbordet för jag tycker att det är kul att få komma ut i verksamheten, säger arméchefen Anders Brännström efter att ha landat med helikoptern på heden.

Förutom att träffa blivande officerare som utbildas inom fallskärmsjägartjänsten var personalförsörjningsfrågan som hur rekryteringen går och vad som görs för att behålla dem en av punkterna samt träffa de som inlett sin grundläggande militärutbildning. Även marksäkerhetsfrågor och verksamhetssäkerhetsfrågor stod på agendan tillsammans med den kommande FN-insatsen i Mali.

– K 3 ska nu bygga två krigsförband för att åka till Mali och jag vill hålla mig uppdaterad. Det är ett viktigt uppdrag och att ingå i en FN-trupp är något som vi och K 3 ska vara stolta över. Jag har själv varit på utlandstjänstgöring tre gånger, även om jag inte varit i Mali, och det ger väldigt mycket positivt. Det här kommer att bli positivt både för regementet, personalen och 32:a underrättelsebataljonen, det ger professionalism, erfarenhet och kompetens.

Anders Brännströms besök på K 3 inleddes på torsdagseftermiddagen och sträckte sig under hela fredagen.

– En bra chef sitter inte bara vid skrivbordet och jag får kämpa varje gång för att lämna skrivbordet för jag tycker att det är kul att få komma ut i verksamheten, säger arméchefen Anders Brännström efter att ha landat med helikoptern på heden.

Förutom att träffa blivande officerare som utbildas inom fallskärmsjägartjänsten var personalförsörjningsfrågan som hur rekryteringen går och vad som görs för att behålla dem en av punkterna samt träffa de som inlett sin grundläggande militärutbildning. Även marksäkerhetsfrågor och verksamhetssäkerhetsfrågor stod på agendan tillsammans med den kommande FN-insatsen i Mali.

– K 3 ska nu bygga två krigsförband för att åka till Mali och jag vill hålla mig uppdaterad. Det är ett viktigt uppdrag och att ingå i en FN-trupp är något som vi och K 3 ska vara stolta över. Jag har själv varit på utlandstjänstgöring tre gånger, även om jag inte varit i Mali, och det ger väldigt mycket positivt. Det här kommer att bli positivt både för regementet, personalen och 32:a underrättelsebataljonen, det ger professionalism, erfarenhet och kompetens.

Anders Brännströms besök på K 3 inleddes på torsdagseftermiddagen och sträckte sig under hela fredagen.

  • Anneli Malm