26 aug 2014 13:13

23 jan 2015 15:49

Försvaret satsar på ett multisportlag

Instruktör från K 3 är lagkapten

Försvarsmakten lanserar ett elitlag inom multisport, Swedish Armed Forces Adventure Team. Medlemmarna kommer från den egna personalen och multisportaren och officer John Karlsson, som arbetar som instruktör på K 3, blir lagkapten. John har under mer än ett decennium tävlat på elitnivå inom multisport.

Teamet är en sammanslagning av medlemmar från flera olika toppteam och kommer att bestå utav några av Sveriges mest rutinerade och meriterade multisportare med totalt hela 50 år inom sporten. I teamet ingår John Karlsson, Daniel Hansson, Johan Hasselmark, Emil Dahlqvist och Malin Hjalmarsson som har en lång gemensam meritlista.

Att Försvarsmakten väljer att satsa på ett multisportslag är en fortsättning på den elitsatsning som man haft under de senaste åren. Huvudmålet för teamet 2014 kommer att vara Adventure Racing World Championships i Ecuador som avgörs i november.

Multisport är en uthållighetsidrott från några timmar till tio dagar där orientering, paddling, cykling och löpning sker i olika miljöer och distanser.

Teamet är en sammanslagning av medlemmar från flera olika toppteam och kommer att bestå utav några av Sveriges mest rutinerade och meriterade multisportare med totalt hela 50 år inom sporten. I teamet ingår John Karlsson, Daniel Hansson, Johan Hasselmark, Emil Dahlqvist och Malin Hjalmarsson som har en lång gemensam meritlista.

Att Försvarsmakten väljer att satsa på ett multisportslag är en fortsättning på den elitsatsning som man haft under de senaste åren. Huvudmålet för teamet 2014 kommer att vara Adventure Racing World Championships i Ecuador som avgörs i november.

Multisport är en uthållighetsidrott från några timmar till tio dagar där orientering, paddling, cykling och löpning sker i olika miljöer och distanser.