31 aug 2014 18:44

23 jan 2015 15:49

Rockabillytoner i skogarna

Vägarna kring Karlsborg fylldes i lördags eftermiddag av 63 stycken veteranbilsekipage när Owner´s bilrallytävling kördes.
– Nytt för i år är att det bara är kvinnor som står för arrangemanget. Därav ett nytänk i innehållet på prisbordet, berättar tävlingsledaren, Anette Andersson.

Längs den 80 kilometer långa banan fanns både tipspromenad och sex stycken stationer där deltagarna utsattes för manöverprov, pilkastning och flygande besiktning och mycket annat. Ett av de många luriga proven, var blindtestet med wonderbaumdofter vid stationen i Flugebyn.

Emma Engquist var en av de få som lyckades pricka in alla sex dofter.

Linus Mellgren med en herrgårdsvagn Ford 59 Ranch Wagon, utsågs till Owner´s choice. Segrare i tips- och momentklassen för vuxna blev Peo Håkansson från Blixtorp och i barnklassen vann Oliver Windeståhl från Karlsborg. Kvällen avslutades med festligheter i motorgården där rockabillybandet, Creep Cats gjorde succé.

Längs den 80 kilometer långa banan fanns både tipspromenad och sex stycken stationer där deltagarna utsattes för manöverprov, pilkastning och flygande besiktning och mycket annat. Ett av de många luriga proven, var blindtestet med wonderbaumdofter vid stationen i Flugebyn.

Emma Engquist var en av de få som lyckades pricka in alla sex dofter.

Linus Mellgren med en herrgårdsvagn Ford 59 Ranch Wagon, utsågs till Owner´s choice. Segrare i tips- och momentklassen för vuxna blev Peo Håkansson från Blixtorp och i barnklassen vann Oliver Windeståhl från Karlsborg. Kvällen avslutades med festligheter i motorgården där rockabillybandet, Creep Cats gjorde succé.

  • Henrik Beck-Friis