11 sep 2014 16:54

23 jan 2015 15:50

Lyckat med opera - nu blir det en ny säsong

CASABLANCA: Opera, filmer och barnvagnsbio

Operasatsningen blev lyckad. Nu inleds en ny säsong med livesändningar från Metropolitan i New York.

– Det blev mycket bättre än vi trodde. Vi har haft god beläggning på allt. Vi hoppades på minst 50 besökare varje gång men vi har haft flera föreställningar då vi har haft fler, säger Margareta Kåhre, Kerstin Karlsson och Stefan Arenblad från bio Casablanca och tillägger:

– 50 kan låta lite men vi har heller inte så stor salong.

Besökarna har kommit både från närområdet och långväga ifrån som Örebro.

– Det är kul att man kan gå in på bion i Karlsborg och komma till Metropolitan i New York. Man ser bra och det är svensk text så man är med i handlingen hela tiden. I pauserna får man se när de bygger upp nästa akt och intervjuer med sångare och scenpersonal. Det är en häftig upplevelse och även de som inte är riktiga operaälskar blir det.

Sju föreställningar

Sex liveförställningar visades förra säsongen och nu kommer det att bli sju. I oktober ges första föreställningen som är Mac Beth och i november ges Carmen och i december blir det Mästersångarna i Nurnberg av Wagner.

– Det är en föreställning på sextimmar och då måste vi ha föranmälan. Det är mycket jobb även innan föreställningen och vi måste veta att det är tillräcklig många som kommer.

Första föreställningen nästa år är Glada änkan som följs av Hoffmans äventyr, La donna del Lago och Cavalleria Rusicana.

Film och barnvagnsbio

Filmsäsongen har inletts och det kommer att visas en hel del svenska filmer som Tusen bitar, Turist och Min så kallade pappa. En nyhet för i år är att de planerar barnvagnsbio, där föräldrar kan ta med sina små när de går för att se en film.

– Det finns ett intresse av det och vi ska köra något test.

– Det blev mycket bättre än vi trodde. Vi har haft god beläggning på allt. Vi hoppades på minst 50 besökare varje gång men vi har haft flera föreställningar då vi har haft fler, säger Margareta Kåhre, Kerstin Karlsson och Stefan Arenblad från bio Casablanca och tillägger:

– 50 kan låta lite men vi har heller inte så stor salong.

Besökarna har kommit både från närområdet och långväga ifrån som Örebro.

– Det är kul att man kan gå in på bion i Karlsborg och komma till Metropolitan i New York. Man ser bra och det är svensk text så man är med i handlingen hela tiden. I pauserna får man se när de bygger upp nästa akt och intervjuer med sångare och scenpersonal. Det är en häftig upplevelse och även de som inte är riktiga operaälskar blir det.

Sju föreställningar

Sex liveförställningar visades förra säsongen och nu kommer det att bli sju. I oktober ges första föreställningen som är Mac Beth och i november ges Carmen och i december blir det Mästersångarna i Nurnberg av Wagner.

– Det är en föreställning på sextimmar och då måste vi ha föranmälan. Det är mycket jobb även innan föreställningen och vi måste veta att det är tillräcklig många som kommer.

Första föreställningen nästa år är Glada änkan som följs av Hoffmans äventyr, La donna del Lago och Cavalleria Rusicana.

Film och barnvagnsbio

Filmsäsongen har inletts och det kommer att visas en hel del svenska filmer som Tusen bitar, Turist och Min så kallade pappa. En nyhet för i år är att de planerar barnvagnsbio, där föräldrar kan ta med sina små när de går för att se en film.

– Det finns ett intresse av det och vi ska köra något test.

  • Anneli Malm