14 sep 2014 21:02

23 jan 2015 15:50

Många väljare på valdagen

KARLSBORG: Supervalåret avslutades

Supervalåret avslutades på söndagen. Trots att allt fler röstar i förtid lägger majoriteten fortfarande sin röst på valdagen.

SLA besökte under söndagen valdistrikten, Mölltorp-Brevik, Karlsborg södra respektive norra. Den ansvariga personalen lät meddela att allt gick enligt plan och de första medborgarna hängde redan på låset klockan åtta på morgonen. Ända incidenten var en låst dörr vid Carljohanskolan, vilket försenade röstningen med cirka 30 minuter.<br/>

– Det här får naturligtvis inte inträffa och vi utreder vad som gick fel, berättade valnämndens ordförande, Barbro Björklund(Kd).Trots att allt fler röstar i förtid håller fortfarande många väljare valdagen i helgd och tycker det är viktigt att manifestera sina demokratiska rättigheter.<br/>

– En äldre kvinna berättade i veckan hur viktigt det är för henne att gå och rösta på valdagen och att ta på sig sina finaste kläder, berättade Inga-Lill Klahr (S) ledamot i valnämnden.<br/>

Flera väljare berättade för SLA att vården, skolan och omsorgen är de viktigaste frågorna och för pensionärerna är skattesänkningar extra viktigt. Många tycker det är svårt att se skillnader mellan de olika partiprogrammen och många valde färg på röstsedel först när de stod bakom skynket i vallokalen. En yngre man tyckte att hela valdebatten hade fel fokus.<br/>

– Europa är i krig. Ryskt infanteri har tagit Krimhalvön och vi i Sverige går till val med fokus på mer feminism och att förhindra vinster i välfärden. Få väljare tog upp försvarsfrågan i samtalen med SLA.

SLA besökte under söndagen valdistrikten, Mölltorp-Brevik, Karlsborg södra respektive norra. Den ansvariga personalen lät meddela att allt gick enligt plan och de första medborgarna hängde redan på låset klockan åtta på morgonen. Ända incidenten var en låst dörr vid Carljohanskolan, vilket försenade röstningen med cirka 30 minuter.<br/>

– Det här får naturligtvis inte inträffa och vi utreder vad som gick fel, berättade valnämndens ordförande, Barbro Björklund(Kd).Trots att allt fler röstar i förtid håller fortfarande många väljare valdagen i helgd och tycker det är viktigt att manifestera sina demokratiska rättigheter.<br/>

– En äldre kvinna berättade i veckan hur viktigt det är för henne att gå och rösta på valdagen och att ta på sig sina finaste kläder, berättade Inga-Lill Klahr (S) ledamot i valnämnden.<br/>

Flera väljare berättade för SLA att vården, skolan och omsorgen är de viktigaste frågorna och för pensionärerna är skattesänkningar extra viktigt. Många tycker det är svårt att se skillnader mellan de olika partiprogrammen och många valde färg på röstsedel först när de stod bakom skynket i vallokalen. En yngre man tyckte att hela valdebatten hade fel fokus.<br/>

– Europa är i krig. Ryskt infanteri har tagit Krimhalvön och vi i Sverige går till val med fokus på mer feminism och att förhindra vinster i välfärden. Få väljare tog upp försvarsfrågan i samtalen med SLA.

  • Henrik Beck-Friis