17 sep 2014 14:11

23 jan 2015 15:50

Nya hinder för skolbarnen

Skolgården på Strandskolan rustas och eleverna har fått ett alldeles nytt lekredskap. En hinderbana som invigdes under onsdagen.

I två dagar har hinderbanan stått färdig och eleverna har respekterat avspärrningen och inväntat invigningsdagen utan att provklättra det nya lekredskapet. Elevrådsrepresentanterna Filip Hermansson och Tilde Tengman från årskurs sex fick äran att klippa banden och förklara hinderbanan invigd. Därefter fick klass för klass balansera, hoppa och klättra in banan. Vilket de gladeligen gjorde och säkert kommer att fortsätta med på rasterna framöver.

– Det är tack vare elevrådet som påpekat att lekredskapen håller på att gå sönder vilket gjort att vi nu fått lite pengar till att rusta skolgården, säger rektor Kent Larsson och tillägger:

– Vi har mycket lekredskap på skolgården nu och det är bra att eleverna rör på sig under rasterna.

Förutom den nya hinderbanan ska en ny snurrgunga sättas upp och ett par andra gungor. Det ska även sättas upp nya fotbolls- och basketmål och fotbollsplanen har fått nytt grus. Övriga lekredskap på skolgården har lagats och målats.

I två dagar har hinderbanan stått färdig och eleverna har respekterat avspärrningen och inväntat invigningsdagen utan att provklättra det nya lekredskapet. Elevrådsrepresentanterna Filip Hermansson och Tilde Tengman från årskurs sex fick äran att klippa banden och förklara hinderbanan invigd. Därefter fick klass för klass balansera, hoppa och klättra in banan. Vilket de gladeligen gjorde och säkert kommer att fortsätta med på rasterna framöver.

– Det är tack vare elevrådet som påpekat att lekredskapen håller på att gå sönder vilket gjort att vi nu fått lite pengar till att rusta skolgården, säger rektor Kent Larsson och tillägger:

– Vi har mycket lekredskap på skolgården nu och det är bra att eleverna rör på sig under rasterna.

Förutom den nya hinderbanan ska en ny snurrgunga sättas upp och ett par andra gungor. Det ska även sättas upp nya fotbolls- och basketmål och fotbollsplanen har fått nytt grus. Övriga lekredskap på skolgården har lagats och målats.

  • Anneli Malm