18 sep 2014 14:27

23 jan 2015 15:50

Närproducerat på Bondens marknad

Närproducerat är ledordet för Bondens marknad. Kobingo och uppvisning av trailbana är nyheter för i år.

På lördag är det Bondens marknad i Ingenjörsparken utanför fästningen med knallar som säljer hantverk och närproducerade livsmedel.

– Vi har ett gott renommé och vi brukar ha runt 5 000- 6 000 besökare, säger turistchefen Maria Svensson.

Kobingo är en av årets nyheter då man köper sig ett nummer i ett rutmönster och den som satsat på rutan där kossan lägger första koblajan tar hem segern. Caroline Almfelt från CM-ranch har uppvisning av en trailbana som är ett sätt att träna med sin häst. Det anordnas även auktion på ett vedlass och matkorgar med lokala produkter och det finns möjlighet till ponnyridning, testa skyttesimulator och klappa gårdens djur.

På lördag är det Bondens marknad i Ingenjörsparken utanför fästningen med knallar som säljer hantverk och närproducerade livsmedel.

– Vi har ett gott renommé och vi brukar ha runt 5 000- 6 000 besökare, säger turistchefen Maria Svensson.

Kobingo är en av årets nyheter då man köper sig ett nummer i ett rutmönster och den som satsat på rutan där kossan lägger första koblajan tar hem segern. Caroline Almfelt från CM-ranch har uppvisning av en trailbana som är ett sätt att träna med sin häst. Det anordnas även auktion på ett vedlass och matkorgar med lokala produkter och det finns möjlighet till ponnyridning, testa skyttesimulator och klappa gårdens djur.

  • Anneli Malm