20 sep 2014 17:49

23 jan 2015 15:50

Djur, maskiner och närproducerade varor

För elfte gången arrangerades på lördagen Bondens marknad i Karlsborg. Det såldes närproducerade varor, gårdens djur och maskiner visades upp och kossan Svea gjorde bra ifrån sig...

Vädret var på arrangörernas sida denna soliga septemberlördag.

– Vi brukar ha tur med vädret! Det var bara 2007 som det ösregnade. I dag är det perfekt, menade turistchef Maria Svensson.

Hon var således nöjd med dagen, både vädermässigt och vad gällde tillströmningen av besökare.

Utbudet av närproducerade varor var stort och varierat, allt från honung, äpplen och potatis till stickade alster av alpackaull från Hintzegården fyllde kundernas kassar.

Auktion och trailbana

Till barnens stora glädje fanns det också djur att titta på och klappa om. Hönsen från Trälket i sällskap av såväl kaniner som andra smådjur kacklade förnöjt och lät sig väl beskådas. Den som ville fick också provsitta bakom ratten i en traktor! Vem vet, kanske en och annan dröm om att bli bonde föddes där i hytten. När klockan slog tolv var det så dags för auktion på ved och matkorgar, allt med lokala inslag.

Nytt för i år var Caroline Almfelts trailbana för häst. Presenning, gungbräda, gardin, pallar, bommar... Hästen klarade samtliga uppgifter galant. Till vardags hör Caroline och hästen hemma i Uggletorp norr om Granvik.

Svea avgjorde bingon

En av dagens höjdpunkter och som många väntade otåligt på, var ”kobingon”. Svea, hemmahörande i Kurt Kämpes lagård i Brevik, gick helt ko-lugn i sin fålla tills det var dags att gå ut på spelplanen. Och så efter exakt åtta minuter kom det alla väntat på. Svea lyfte på svansen och gjorde ifrån sig! En rejäl blaffa i ruta numro 44 blev resultatet.

Vädret var på arrangörernas sida denna soliga septemberlördag.

– Vi brukar ha tur med vädret! Det var bara 2007 som det ösregnade. I dag är det perfekt, menade turistchef Maria Svensson.

Hon var således nöjd med dagen, både vädermässigt och vad gällde tillströmningen av besökare.

Utbudet av närproducerade varor var stort och varierat, allt från honung, äpplen och potatis till stickade alster av alpackaull från Hintzegården fyllde kundernas kassar.

Auktion och trailbana

Till barnens stora glädje fanns det också djur att titta på och klappa om. Hönsen från Trälket i sällskap av såväl kaniner som andra smådjur kacklade förnöjt och lät sig väl beskådas. Den som ville fick också provsitta bakom ratten i en traktor! Vem vet, kanske en och annan dröm om att bli bonde föddes där i hytten. När klockan slog tolv var det så dags för auktion på ved och matkorgar, allt med lokala inslag.

Nytt för i år var Caroline Almfelts trailbana för häst. Presenning, gungbräda, gardin, pallar, bommar... Hästen klarade samtliga uppgifter galant. Till vardags hör Caroline och hästen hemma i Uggletorp norr om Granvik.

Svea avgjorde bingon

En av dagens höjdpunkter och som många väntade otåligt på, var ”kobingon”. Svea, hemmahörande i Kurt Kämpes lagård i Brevik, gick helt ko-lugn i sin fålla tills det var dags att gå ut på spelplanen. Och så efter exakt åtta minuter kom det alla väntat på. Svea lyfte på svansen och gjorde ifrån sig! En rejäl blaffa i ruta numro 44 blev resultatet.

  • Inger Andersson-Hultin