24 sep 2014 14:43

23 jan 2015 15:50

Toppnamnen kvar efter kryssräkning

Inga förändringar på listorna

Det är inga förändringar på listorna i kommunvalet efter att personkryssen har räknats. Endast toppnamnen för de olika partierna fick tillräckligt många kryss för att bli personvalda.

Socialdemokraternas första namn Peter Lindroth fick flest personkryss med 463, Kjell Sjölund (C) fick 279, Stig Palmqvist (FP) 95, Bengt Berger (SD) 73, Björn Rubenson (KD) 68 och Bo Waller (M) fick 60. Övriga ledamöterna är invalda efter sina placeringar på listan.

Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna är nya i fullmäktige och vänsterns mandat går till Berith Bohrén. Sverigedemokraternas övriga två mandat går till Conny Winrot och Jan Yngve Johansson.

Socialdemokraterna fick 12 mandat i valet och förutom Lindroth är det Anna Bruzell, Stig Carlsson, Elise-Marie Samuelsson, Leif Andersson, Peggy Johansson, Johan Toftling, Maria Gustavsson, Jan Dahlqvist, Siv Ericsson, Jonas Davidsson och Elisabeth Persson.

Alliansen och MP

Centerpartiets fick sju mandat i kommunfullmäktige och förutom Sjölund kommer de att besättas av Catarina Davidsson, Anders Lundgren, Marika Bengtsson, Joakim Carlsson, Anita Eliasson och Jarl Karlsson. Moderaterna har fyra mandat och de övriga är Agneta Artman, Staffan Myrsell och Britt Blom. Folkpartiet har två mandat där det andra kommer att innehas av Inger Larsson. Björn Rubenson sitter på KD:s enda mandat och Maj-Britt Stenberg representerar Miljöpartiet.

Socialdemokraternas första namn Peter Lindroth fick flest personkryss med 463, Kjell Sjölund (C) fick 279, Stig Palmqvist (FP) 95, Bengt Berger (SD) 73, Björn Rubenson (KD) 68 och Bo Waller (M) fick 60. Övriga ledamöterna är invalda efter sina placeringar på listan.

Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna är nya i fullmäktige och vänsterns mandat går till Berith Bohrén. Sverigedemokraternas övriga två mandat går till Conny Winrot och Jan Yngve Johansson.

Socialdemokraterna fick 12 mandat i valet och förutom Lindroth är det Anna Bruzell, Stig Carlsson, Elise-Marie Samuelsson, Leif Andersson, Peggy Johansson, Johan Toftling, Maria Gustavsson, Jan Dahlqvist, Siv Ericsson, Jonas Davidsson och Elisabeth Persson.

Alliansen och MP

Centerpartiets fick sju mandat i kommunfullmäktige och förutom Sjölund kommer de att besättas av Catarina Davidsson, Anders Lundgren, Marika Bengtsson, Joakim Carlsson, Anita Eliasson och Jarl Karlsson. Moderaterna har fyra mandat och de övriga är Agneta Artman, Staffan Myrsell och Britt Blom. Folkpartiet har två mandat där det andra kommer att innehas av Inger Larsson. Björn Rubenson sitter på KD:s enda mandat och Maj-Britt Stenberg representerar Miljöpartiet.

  • Anneli Malm