24 okt 2014 06:00

23 jan 2015 15:52

Gala för att uppmärksamma företagen

För andra gången anordnas en stor Näringslivsgala i Karlsborg. Priser delats ut och bland annat koras Årets företagare och Årets butik.

Tillställningen hålls på Kastanjen den 7 november. Eva Granlund är konferencier och hon kommer även att bjuda på ett och annat spex medan Hitmaskinen står för underhållningen. Under kvällen kommer sju priser att delas ut för att uppmärksamma nytänkande och de som gjort något extra inom näringslivet. Årets butik, Årets nyföretagare, Det goda exemplet, Årets företag 2013, Årets Landsbygdsföretag, Årets entreprenör och Årets sommarlovsentreprenör kommer alla att koras under galan. Miljöpriset som Vanäsverken fick förra året utgår då inget företag kvalificerat sig för priset i år.

För alla

Det är Karlsborgs utvecklingsbolag som med hjälp av olika företagsorganisationer står bakom galan och den vänder sig till alla.

– Galan är inte bara till för företagare och anställda, utan för alla som tycker det är viktigt att ha ett jobb att gå till. De som inser att det är genom allas våra insatser som skattepengar skapas och som i sin tur ser till att vår kommun kan fortsätta att drivas och utvecklas, säger Ebbe Johansson i galakommittén och får medhåll av handelsutvecklare Emelie Wååg.

– Vi ser ju gärna att både politiker och tjänstemän kommer, vilket ytterligare stärker ”vi-känslan” eftersom vi alla har samma mål.

Förra året deltog över 300 personer och 52 olika företag var representerade.

– Vi hoppas att det kommer minst lika många i år, säger de.

Anmälningar till galan tas emot fram till onsdag nästa vecka.

Tillställningen hålls på Kastanjen den 7 november. Eva Granlund är konferencier och hon kommer även att bjuda på ett och annat spex medan Hitmaskinen står för underhållningen. Under kvällen kommer sju priser att delas ut för att uppmärksamma nytänkande och de som gjort något extra inom näringslivet. Årets butik, Årets nyföretagare, Det goda exemplet, Årets företag 2013, Årets Landsbygdsföretag, Årets entreprenör och Årets sommarlovsentreprenör kommer alla att koras under galan. Miljöpriset som Vanäsverken fick förra året utgår då inget företag kvalificerat sig för priset i år.

För alla

Det är Karlsborgs utvecklingsbolag som med hjälp av olika företagsorganisationer står bakom galan och den vänder sig till alla.

– Galan är inte bara till för företagare och anställda, utan för alla som tycker det är viktigt att ha ett jobb att gå till. De som inser att det är genom allas våra insatser som skattepengar skapas och som i sin tur ser till att vår kommun kan fortsätta att drivas och utvecklas, säger Ebbe Johansson i galakommittén och får medhåll av handelsutvecklare Emelie Wååg.

– Vi ser ju gärna att både politiker och tjänstemän kommer, vilket ytterligare stärker ”vi-känslan” eftersom vi alla har samma mål.

Förra året deltog över 300 personer och 52 olika företag var representerade.

– Vi hoppas att det kommer minst lika många i år, säger de.

Anmälningar till galan tas emot fram till onsdag nästa vecka.

  • Anneli Malm