30 okt 2014 06:00

23 jan 2015 15:53

Eldsprakande fest

RÖDESUND: Drake, jonglör och brandkår

På fredag kväll är det återigen dags för den årliga eldfesten. En fest med drake, eldjonglör och fyrverkeri.

Festen hålls kring Rödesunds torg och nytt för i år är en drake kommer på besök. Under veckan har barn fått rösta fram drakens namn som under kvällen kommer att dubbas för att få sitt nya namn. För dubbningen står eldjonglören Anna Mattisson som efteråt kommer att bjuda på en spektakulär och eldsprakande show. Festen avslutas med ett fyrverkeri i höstmörkret.

Under kvällen kommer även butikerna att ha långöppet och på torget finns brandkåren, kommunens energirådgivare och scouterna med bland annat en fiskdamm. Även infocenter håller öppet och där kan den som vill designa sin egen pumpa.

Festen hålls kring Rödesunds torg och nytt för i år är en drake kommer på besök. Under veckan har barn fått rösta fram drakens namn som under kvällen kommer att dubbas för att få sitt nya namn. För dubbningen står eldjonglören Anna Mattisson som efteråt kommer att bjuda på en spektakulär och eldsprakande show. Festen avslutas med ett fyrverkeri i höstmörkret.

Under kvällen kommer även butikerna att ha långöppet och på torget finns brandkåren, kommunens energirådgivare och scouterna med bland annat en fiskdamm. Även infocenter håller öppet och där kan den som vill designa sin egen pumpa.

  • Anneli Malm