02 nov 2014 20:48

23 jan 2015 15:53

En sprakande kväll i Rödesund

EVENEMANG: Traditionell eldfest

Sedan några år tillbaka, alltid på kvällen före Alla helgons dag, arrangeras Eldfest i Rödesund. I fredags var det dags för detta årliga jippo.

Butikerna hade långöppet och en av dessa var Colorama med bland andra Åsa Irenheim bakom disken. Hon sade sig vara nöjd med kvällen, kunderna strömmade till i en jämn takt. Åsa är dessutom ordförande för Karlsborgs handel, som i samarbete med kommunen arrangerade det hela.

Fredagskvällens väder var väl inte precis vad arrangörerna hoppats på, men med paraplyer och regnkläder gav sig många ändå ut. Kring torget lyste marschaller och eldar, räddningstjänsten var på plats, även om brandfaran denna kväll väl knappast var så stor. De yngsta besökarna tyckte i alla fall att det var spännande att titta på de blåljusblinkande fordonen.

Lysande uppvisning

Scouterna sålde varmkorv och kaffe och en illgrön drake gick omkring och bjöd på godis. Just draken var en av årets nyheter och kom dessutom att dubbas under kvällen. En tävling om ett bra namn hade utlysts och eldjonglören Anna Mattisson förestod denna ceremoni. Bland de inkomna bidragen föll juryn slutligen för Molly Kindboms namnförslag, nämligen Lilla Sprak.

Anna Mattisson i tunna trikåer bjöd därefter på en lysande uppvisning i det strilande regnet och fick för detta värmande applåder. Kvällen avslutades så med ett sprakande fyrverkeri över Karlsborgsviken.

Butikerna hade långöppet och en av dessa var Colorama med bland andra Åsa Irenheim bakom disken. Hon sade sig vara nöjd med kvällen, kunderna strömmade till i en jämn takt. Åsa är dessutom ordförande för Karlsborgs handel, som i samarbete med kommunen arrangerade det hela.

Fredagskvällens väder var väl inte precis vad arrangörerna hoppats på, men med paraplyer och regnkläder gav sig många ändå ut. Kring torget lyste marschaller och eldar, räddningstjänsten var på plats, även om brandfaran denna kväll väl knappast var så stor. De yngsta besökarna tyckte i alla fall att det var spännande att titta på de blåljusblinkande fordonen.

Lysande uppvisning

Scouterna sålde varmkorv och kaffe och en illgrön drake gick omkring och bjöd på godis. Just draken var en av årets nyheter och kom dessutom att dubbas under kvällen. En tävling om ett bra namn hade utlysts och eldjonglören Anna Mattisson förestod denna ceremoni. Bland de inkomna bidragen föll juryn slutligen för Molly Kindboms namnförslag, nämligen Lilla Sprak.

Anna Mattisson i tunna trikåer bjöd därefter på en lysande uppvisning i det strilande regnet och fick för detta värmande applåder. Kvällen avslutades så med ett sprakande fyrverkeri över Karlsborgsviken.

  • Inger Andersson-Hultin