03 nov 2014 17:50

23 jan 2015 15:53

Hemlandssånger i Pingstkyrkan

Allhelgonahelgen har för den kristna kyrkan en speciell inriktning på budskapet om himlen, där det finns en mängd sånger och texter om detta, några fanns med i Karlsborgs pingstkyrka på söndagskvällen.

I en värld där det ekonomiska välståndet och välfärden ger för många ett bekvämt liv, har budskapet om himlen ibland fått en undanskymd plats, men detta gällde inte denna kväll i pingstkyrkan. En sånggrupp med musikanter från Karlsborg/Mölltorp under Marie Allerths ledning bjöd på en mängd hemlandssånger. För många av lyssnarna så välbekanta, att det blev något av hela kyrkan sjunger denna kväll. Gregor Allerth sjöng Härlighetens morgon och Tina Mansor bjöd på en nyskriven sång om tro och hopp, där Anne-Lis Erthman delade med sig av himmelrikets dikt av Alte Burman. En stor barngrupp intog podiet och bjöd på några väl valda verser med frågor och undringar inför detta med himlens gator av guld och mera som finns i barns tankar där även änglar och sånger fanns med. Uno från Mölltorp gav ett vittnesbörd om ett Guds under han upplevt i sitt liv och Staffan Claar hade bibelns texter om himmelrikets skönhet och glädje på sitt hjärta, denna kväll där temat var: Det skall komma en dag, en dag av härlighet och glädje för dem, som har himlen som framtidsmål. Så avslutades denna kväll med att alla sjöng: Tänk när släkt och vänner alla mötas där, på den gyllne stranden skiljas aldrig mer.

I en värld där det ekonomiska välståndet och välfärden ger för många ett bekvämt liv, har budskapet om himlen ibland fått en undanskymd plats, men detta gällde inte denna kväll i pingstkyrkan. En sånggrupp med musikanter från Karlsborg/Mölltorp under Marie Allerths ledning bjöd på en mängd hemlandssånger. För många av lyssnarna så välbekanta, att det blev något av hela kyrkan sjunger denna kväll. Gregor Allerth sjöng Härlighetens morgon och Tina Mansor bjöd på en nyskriven sång om tro och hopp, där Anne-Lis Erthman delade med sig av himmelrikets dikt av Alte Burman. En stor barngrupp intog podiet och bjöd på några väl valda verser med frågor och undringar inför detta med himlens gator av guld och mera som finns i barns tankar där även änglar och sånger fanns med. Uno från Mölltorp gav ett vittnesbörd om ett Guds under han upplevt i sitt liv och Staffan Claar hade bibelns texter om himmelrikets skönhet och glädje på sitt hjärta, denna kväll där temat var: Det skall komma en dag, en dag av härlighet och glädje för dem, som har himlen som framtidsmål. Så avslutades denna kväll med att alla sjöng: Tänk när släkt och vänner alla mötas där, på den gyllne stranden skiljas aldrig mer.

  • Lennart Strömberg