05 nov 2014 16:00

23 jan 2015 15:53

Utsiktsplats har fått sig ett välbehövligt lyft

NATURPROJEKT: Invigning av första delen i arbetet

Klintens utsiktsplats på Vaberget har rustats upp. Bänkar och en grillplats har kommit på plats, vägen har breddats och skyltningen har förbättrats.

Karlsborgs kommun har fått så kallade Lona-pengar från länsstyrelsen till lokala naturprojekt och en del i det är upprustningen av Klintens utsiktsplats. Arbetsmarknadsenheten har tillsammans med Fortifikationsverket gjort förbättringar för att öka trivseln och öka tillgängligheten.

Fortifikationsverket har ansvarat för att fler vägskyltar satts upp för att det ska vara lättare att hitta till utsiktsplatsen, att sly har röjts i området och att vägen ned från parkeringsplatsen har breddats och förbättrats.

Tillverkat sittmöbler

Snickeriverkstaden på Arbetsmarknadsenheten har tillverkat staket, bänkar, bord och en grillplats som besökarna kan använda.

– Staketet utmed vägen kan man hålla sig i när man tar sig ned till utsiktsplatsen och bänkar och bord är stabila och väl förankrade, säger Marcel Gueffroy som är arbetsledare i snickeriet och tillägger:

– Jag tycker att det har blivit fint här och jag hoppas att besökarna känner sig välkomna när de sitter här och tittar på utsikten.

Innan turistsäsongen drar igång igen ska det även komma upp en panoramaskylt som tydligt visar och berättar vad det är man blickar ut över.

Fler projekt

Inom projektet ingår även upprustning av rid- och vandringsleden i Undenäs där rastplatser ska ordningsställas både för hästar och för människor. I Karlsborgs tätort vid Strandvägen och Rödesund ska en kulturled skyltas upp som berättar om historiska platser och byggnader kryddat med en och annan skröna.

Karlsborgs kommun har fått så kallade Lona-pengar från länsstyrelsen till lokala naturprojekt och en del i det är upprustningen av Klintens utsiktsplats. Arbetsmarknadsenheten har tillsammans med Fortifikationsverket gjort förbättringar för att öka trivseln och öka tillgängligheten.

Fortifikationsverket har ansvarat för att fler vägskyltar satts upp för att det ska vara lättare att hitta till utsiktsplatsen, att sly har röjts i området och att vägen ned från parkeringsplatsen har breddats och förbättrats.

Tillverkat sittmöbler

Snickeriverkstaden på Arbetsmarknadsenheten har tillverkat staket, bänkar, bord och en grillplats som besökarna kan använda.

– Staketet utmed vägen kan man hålla sig i när man tar sig ned till utsiktsplatsen och bänkar och bord är stabila och väl förankrade, säger Marcel Gueffroy som är arbetsledare i snickeriet och tillägger:

– Jag tycker att det har blivit fint här och jag hoppas att besökarna känner sig välkomna när de sitter här och tittar på utsikten.

Innan turistsäsongen drar igång igen ska det även komma upp en panoramaskylt som tydligt visar och berättar vad det är man blickar ut över.

Fler projekt

Inom projektet ingår även upprustning av rid- och vandringsleden i Undenäs där rastplatser ska ordningsställas både för hästar och för människor. I Karlsborgs tätort vid Strandvägen och Rödesund ska en kulturled skyltas upp som berättar om historiska platser och byggnader kryddat med en och annan skröna.

  • Anneli Malm

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.