07 nov 2014 14:50

23 jan 2015 15:53

Ökar bemanningen och nyanställer

NÄRINGSLIVET: Positiva vindar för Brodit

Det går bra för Brodit. Hösten har varit väldigt positiv och man ser positivt på nästa år. Därför har bemanningen ökat till att omfatta helger och framöver även helgnätterna. Två nya har anställts och lagrets byggs ut.

– Det är mycket på gång och vi ser positivt på nästa år. Ett led i det är att öka bemanningen inom CNC-biten, säger Niclas Settergren och Göran André i Brodits ledning.

Grundbemanningen är fortfarande dagtid men man har sedan tidigare haft nattbemanning mellan måndag och torsdag.

– Det är tre nätter kvar på veckan och nu utökar vi maskinmässigt även de nätterna och det kommer att komma i gång inom några veckor.

Två till tre personer ska arbeta natt med att hålla CNC-maskinerna i gång, fylla på material och ställa om vid behov. Två personer har nyanställts och det är personer som varslats från Nammo Vanäsverket. Totalt har företaget nyanställt fem personer under året och de har nu 94 anställda.

Efter semestern har de även utökat bemanningen till att omfatta dagtid på helgerna och då jobbar personal i tolvtimmarspass.

– Tidigare gick personalen in på övertid för att fylla på och se till att allt flöt på och de jobbade i två, tre timmar. Nu är det i mer ordnade former.

Transportsektorn ökar

Brodit tillverkar hållare till mobiltelefoner, surfplattor och alkolås bland annat som monteras i fordon och det är en marknad som växer. En hel del går på export som till USA, England och Tyskland vilka är de tre största exportländerna.

– Vi arbetar mycket med projekt och det är främst transportsektorn som ökar. Det är företag som har stora lager och egna distributionsbilar som behöver hållare till handscanners och surfplattor. Tidigare tillverkade vi bara hållare i plast men nu tillverkar vi en viss del även i aluminium för till exempel större skärmar. Vi specialanpassar efter önskemål då standardsortimentet inte håller eller inte är anpassade efter deras behov.

Bland annat har de utrustat mellan 35 000 och 40 000 sopbilar i USA och ett antal danska polisbilar med hållare.

Nya produkter

De har även ett standardsortiment och det gäller att ligga i framkant när nya produkter som mobiltelefoner kommer ut på marknaden.

– Vi utvecklar nya produkter dagligen och vi har en väldigt kort orderstock på bara några dagar. Vi har en suverän personal som jobbar i team och som hjälper varandra över avdelningar och möjliggör den flexibilitet som vi behöver.

Mer lager

För att frigöra mer golvyta till produktionen bygger Brodit nu ut lagerutrymmet.

– Vi bygger på höjden, lagertorn, i dag har vi 3+ 3 men nu bygger vi 12 till så vi har lite att växa i, berättar de.

– Det är mycket på gång och vi ser positivt på nästa år. Ett led i det är att öka bemanningen inom CNC-biten, säger Niclas Settergren och Göran André i Brodits ledning.

Grundbemanningen är fortfarande dagtid men man har sedan tidigare haft nattbemanning mellan måndag och torsdag.

– Det är tre nätter kvar på veckan och nu utökar vi maskinmässigt även de nätterna och det kommer att komma i gång inom några veckor.

Två till tre personer ska arbeta natt med att hålla CNC-maskinerna i gång, fylla på material och ställa om vid behov. Två personer har nyanställts och det är personer som varslats från Nammo Vanäsverket. Totalt har företaget nyanställt fem personer under året och de har nu 94 anställda.

Efter semestern har de även utökat bemanningen till att omfatta dagtid på helgerna och då jobbar personal i tolvtimmarspass.

– Tidigare gick personalen in på övertid för att fylla på och se till att allt flöt på och de jobbade i två, tre timmar. Nu är det i mer ordnade former.

Transportsektorn ökar

Brodit tillverkar hållare till mobiltelefoner, surfplattor och alkolås bland annat som monteras i fordon och det är en marknad som växer. En hel del går på export som till USA, England och Tyskland vilka är de tre största exportländerna.

– Vi arbetar mycket med projekt och det är främst transportsektorn som ökar. Det är företag som har stora lager och egna distributionsbilar som behöver hållare till handscanners och surfplattor. Tidigare tillverkade vi bara hållare i plast men nu tillverkar vi en viss del även i aluminium för till exempel större skärmar. Vi specialanpassar efter önskemål då standardsortimentet inte håller eller inte är anpassade efter deras behov.

Bland annat har de utrustat mellan 35 000 och 40 000 sopbilar i USA och ett antal danska polisbilar med hållare.

Nya produkter

De har även ett standardsortiment och det gäller att ligga i framkant när nya produkter som mobiltelefoner kommer ut på marknaden.

– Vi utvecklar nya produkter dagligen och vi har en väldigt kort orderstock på bara några dagar. Vi har en suverän personal som jobbar i team och som hjälper varandra över avdelningar och möjliggör den flexibilitet som vi behöver.

Mer lager

För att frigöra mer golvyta till produktionen bygger Brodit nu ut lagerutrymmet.

– Vi bygger på höjden, lagertorn, i dag har vi 3+ 3 men nu bygger vi 12 till så vi har lite att växa i, berättar de.

  • Anneli Malm