10 nov 2014 16:54

23 jan 2015 15:53

Gospelkonsert i Undenäs kyrka

UNDENÄS: Gospelkonsert

På söndagseftermiddagen inbjöd Svenska kyrkan, Karlsborgs pastorat till en spännande gospelkonsert i Undenäs kyrka med Peoria Jazzband, Askersunds Tradjazzkör och Karlsborgs Gospelkör

En konsert som inleddes med att de tre samverkande grupperna fyllde podiet i kyrkan och bjöd på en avdelning gospel av det traditionella snittet där: Han fann mej och Jag vill vandra nära dej, var några av melodierna och sångerna, som naturligtvis presenterades på originalspråket med härliga arrangemang. Peoria Jazzband från Göteborg som bestod av ett antal musiker i mogen ålder, med trumpet, klarinett, trombon, trummor och bas bjöd på många gospel tillsammans med Rose-Marie Simonsson, bandets sångerska. Naturligtvis fanns de speciella solopartierna med hos Peoria, med festliga klarinett, trumpet och trombon improvisationer av hög klass. Askersunds Tradjazzkör och Karlsborgs Gospelkör medverkade också med egna avdelningar i konserten, där engagerade publiken i den välfyllda kyrkan ”gungade” med i de härliga melodierna och gav uttryck för sin uppskattning med smattrande applåder.

En konsert som inleddes med att de tre samverkande grupperna fyllde podiet i kyrkan och bjöd på en avdelning gospel av det traditionella snittet där: Han fann mej och Jag vill vandra nära dej, var några av melodierna och sångerna, som naturligtvis presenterades på originalspråket med härliga arrangemang. Peoria Jazzband från Göteborg som bestod av ett antal musiker i mogen ålder, med trumpet, klarinett, trombon, trummor och bas bjöd på många gospel tillsammans med Rose-Marie Simonsson, bandets sångerska. Naturligtvis fanns de speciella solopartierna med hos Peoria, med festliga klarinett, trumpet och trombon improvisationer av hög klass. Askersunds Tradjazzkör och Karlsborgs Gospelkör medverkade också med egna avdelningar i konserten, där engagerade publiken i den välfyllda kyrkan ”gungade” med i de härliga melodierna och gav uttryck för sin uppskattning med smattrande applåder.

  • Lennart Strömbeg