17 nov 2014 06:00

23 jan 2015 15:54

Höstavslutning på Danielas dansskola

Fästningsteatern var fylld av stolta mor- och farföräldrar, mammor, pappor och syskon när Danielas dansskola bjöd på fina dansnummer i två sittningar inför jullovsledigheten.

Åttiotalet barn och ungdomar ingår i de nio dansgrupperna som Daniela Cartela undervisar på Moliden i Karlsborg varje vecka. Allt ifrån de riktigt små som uppträdde i rosa tyll eller små glittriga kjolar i silver och rosa till dansarna som varit med i många år och dansade i svart och nätstrumpor. Alla hade gjort framsteg under terminen och ville gärna visa vad de lärt sig.

I omklädningsrummen var det full aktivitet med flickor som gjorde sig i ordning för scenframträdanden. Man speglade sig, fixade med hår och utstyrsel. Luften surrade av rop och kommentarer. En och annan piruett övades också i något hörn. Det var en trivsam trängsel full av aktivitet. Två pojkar finns också med i en av grupperna. De har dansat i några år.

Daniela Cartela övervakade och ledde de riktigt små när det behövdes. Daniela kom till Sverige från Brasilien för sju år sedan. Hon startade omedelbart dansskola som den dansös och danspedagog hon är. Själv började hon att dansa som treåring och delta i tävlingar som nioåring. Dans gör underverk för disciplin, koordination och utveckling av rörelser.

Dansskolan imponerade med klassisk balett, jazzdans, showkids och showdans. Vid föreställningens slut samlades alla på scenen för att gemensamt tacka för publikens bifall.

Åttiotalet barn och ungdomar ingår i de nio dansgrupperna som Daniela Cartela undervisar på Moliden i Karlsborg varje vecka. Allt ifrån de riktigt små som uppträdde i rosa tyll eller små glittriga kjolar i silver och rosa till dansarna som varit med i många år och dansade i svart och nätstrumpor. Alla hade gjort framsteg under terminen och ville gärna visa vad de lärt sig.

I omklädningsrummen var det full aktivitet med flickor som gjorde sig i ordning för scenframträdanden. Man speglade sig, fixade med hår och utstyrsel. Luften surrade av rop och kommentarer. En och annan piruett övades också i något hörn. Det var en trivsam trängsel full av aktivitet. Två pojkar finns också med i en av grupperna. De har dansat i några år.

Daniela Cartela övervakade och ledde de riktigt små när det behövdes. Daniela kom till Sverige från Brasilien för sju år sedan. Hon startade omedelbart dansskola som den dansös och danspedagog hon är. Själv började hon att dansa som treåring och delta i tävlingar som nioåring. Dans gör underverk för disciplin, koordination och utveckling av rörelser.

Dansskolan imponerade med klassisk balett, jazzdans, showkids och showdans. Vid föreställningens slut samlades alla på scenen för att gemensamt tacka för publikens bifall.

  • Erika Fredholm