18 nov 2014 14:03

23 jan 2015 15:54

Populärt att återanvända julsaker

Prydnadsvaror för julen

När mörkret faller på och julen står för dörren, då dyker de upp julsakerna, färggranna och vackra, så även på Återbäringen i Södra skogen.

Julmarknaden på Återbäringen pågår från början av november och fram till jul. Massor av saker som hör advent och julen till har samlats under hela året i medelstora kartonger.

– Inför öppningsdagen fanns inte mindre än 60 kartonger med saker att placera ut på hyllor och bord, berättade Walter Eriksson på Återbäringen.

Det har funnits många medarbetare som ordnat så att det redan nu har blivit något av julstämning i lokalerna. Mängden av fynd gör att det troligen inte är någon av alla kunderna, som kommer att gå lottlös från Återbäringen denna årets julmarknad.

En glädjens julgåva

Utöver att köpa fina saker till jul är kunderna med och skapar en ljusare tillvaro för ett antal av sina medmänniskor runt omkring i världen. Ett land som just nu är i blickfånget är Ukraina, där Återbäringen funnits med under lång tid och stöttat ett antal medmänniskor. Det är fortfarande aktuellt med den ekonomiska hjälpen, som fortfarande fungerar genom goda kanaler, där soppkök och mycket mera fungerar som tidigare. Kanske kan julmarknaden kunder i Karlsborg göra julen något ljusare för vännerna i Ukraina.

Ett annat projekt som Återbäringen är med och stöder tillsammans med ett antal andra är några landsbygdsskolor i Etiopien.

Varit på plats

Ingemar Falk från Karlsborg har varit på plats i Etiopien och med egna ögon sett resultatet av den satsningen. Glädjen hos barnen och föräldrarna över att få lära sig läsa, skriva och räkna och få del av en ny framtid, var så stor, att Ingemar önskade att alla som bidragit till detta, skulle kunna känna barnens och föräldrarnas stora. tacksamhet, så här när julen närmar sig.

Julmarknaden på Återbäringen pågår från början av november och fram till jul. Massor av saker som hör advent och julen till har samlats under hela året i medelstora kartonger.

– Inför öppningsdagen fanns inte mindre än 60 kartonger med saker att placera ut på hyllor och bord, berättade Walter Eriksson på Återbäringen.

Det har funnits många medarbetare som ordnat så att det redan nu har blivit något av julstämning i lokalerna. Mängden av fynd gör att det troligen inte är någon av alla kunderna, som kommer att gå lottlös från Återbäringen denna årets julmarknad.

En glädjens julgåva

Utöver att köpa fina saker till jul är kunderna med och skapar en ljusare tillvaro för ett antal av sina medmänniskor runt omkring i världen. Ett land som just nu är i blickfånget är Ukraina, där Återbäringen funnits med under lång tid och stöttat ett antal medmänniskor. Det är fortfarande aktuellt med den ekonomiska hjälpen, som fortfarande fungerar genom goda kanaler, där soppkök och mycket mera fungerar som tidigare. Kanske kan julmarknaden kunder i Karlsborg göra julen något ljusare för vännerna i Ukraina.

Ett annat projekt som Återbäringen är med och stöder tillsammans med ett antal andra är några landsbygdsskolor i Etiopien.

Varit på plats

Ingemar Falk från Karlsborg har varit på plats i Etiopien och med egna ögon sett resultatet av den satsningen. Glädjen hos barnen och föräldrarna över att få lära sig läsa, skriva och räkna och få del av en ny framtid, var så stor, att Ingemar önskade att alla som bidragit till detta, skulle kunna känna barnens och föräldrarnas stora. tacksamhet, så här när julen närmar sig.

  • Lennart Strömberg