01 dec 2014 06:00

23 jan 2015 15:54

Stor publik på skyltsöndag

RÖDESUND: Karlsborgs Handel

Tomten kom med häst och vagn iklädd stor, päls, vargskinnsmössa och renskinnsskor. I sin bag samlade tomten önskelistor från barnen. Det var bra om de skrev var de bor så att han kunde komma på julafton.

– Jag har önskat mig frisörgrejer, sa Kerstin från Tibro. På frågan om hon skulle klippa lillebror Bertil fick vi svaret att Bertil redan har väldigt lite hår.

I Röda Korsets tombola var man nöjd med resultatet. Åtgången av lotter hade varit större än väntat. Detsamma tyckte Karlsborgs scoutkår om skyltsöndagens resultat.

– Vi har sålt slut på i stort sett allt, kaffe, pepparkakor och korv med tillbehör.

Hos Lions var det stor åtgång på de populära lotterna till Julsäckslotteriet och många kom dessutom vandrande med en kärve under armen.

Kyliga vindar

Det svepte lite kyliga vindar från Vättern men frusna invaderade Jillans för fika, varma mackor och frestande bakelser. Från Jillans hade man även lite koll på vad som hände på marknadsplatsen. I butikerna runt torget fick man rabatt på varorna och tidvis var det god trängsel.

Luciatåg från Mölltorp

På scenen framförde flera lokala förmågor sång och musik. Luciatåget från årskurs fyra i Mölltorps skola sjöng jättefint med levande ljus i händerna och härliga tomtar och pepparkaksgubbar på flankerna. Stefan Andersson, musiklärare, kompade på gitarr. Sockerbagaren sjöng de med bravur.

Rätt som det var kom Jon Sirén spelande på sin fela och Tobias Lille körde runt med häst och vagn till barnens förtjusning. Leif Johansson var konferencier och Gunilla Åkerström ledde danslekarna med dragspelshjälp från Jane och Eivor. Loppa på stiftet kom fräsande på sina gamla mopeder klädda antingen som lucia eller tomte och satte som vanligt en särskild knorr på tillvaron. Fler med fart var fyra tjejer, Femme Collective, från Skövde som dansade läckert till tjejpop.

– Jag har önskat mig frisörgrejer, sa Kerstin från Tibro. På frågan om hon skulle klippa lillebror Bertil fick vi svaret att Bertil redan har väldigt lite hår.

I Röda Korsets tombola var man nöjd med resultatet. Åtgången av lotter hade varit större än väntat. Detsamma tyckte Karlsborgs scoutkår om skyltsöndagens resultat.

– Vi har sålt slut på i stort sett allt, kaffe, pepparkakor och korv med tillbehör.

Hos Lions var det stor åtgång på de populära lotterna till Julsäckslotteriet och många kom dessutom vandrande med en kärve under armen.

Kyliga vindar

Det svepte lite kyliga vindar från Vättern men frusna invaderade Jillans för fika, varma mackor och frestande bakelser. Från Jillans hade man även lite koll på vad som hände på marknadsplatsen. I butikerna runt torget fick man rabatt på varorna och tidvis var det god trängsel.

Luciatåg från Mölltorp

På scenen framförde flera lokala förmågor sång och musik. Luciatåget från årskurs fyra i Mölltorps skola sjöng jättefint med levande ljus i händerna och härliga tomtar och pepparkaksgubbar på flankerna. Stefan Andersson, musiklärare, kompade på gitarr. Sockerbagaren sjöng de med bravur.

Rätt som det var kom Jon Sirén spelande på sin fela och Tobias Lille körde runt med häst och vagn till barnens förtjusning. Leif Johansson var konferencier och Gunilla Åkerström ledde danslekarna med dragspelshjälp från Jane och Eivor. Loppa på stiftet kom fräsande på sina gamla mopeder klädda antingen som lucia eller tomte och satte som vanligt en särskild knorr på tillvaron. Fler med fart var fyra tjejer, Femme Collective, från Skövde som dansade läckert till tjejpop.

  • Erika Fredholm