02 dec 2014 19:56

23 jan 2015 15:54

Julkonsert i Pingstkyrkan

KARLSBORG: Julkonsert

Tiden är inne för Julkonserter och först ut var pingstkyrkan i Karlsborg. Man bjöd på en glittrande konsert med försmak av den kommande julhögtiden.

Publiken i den välfyllda kyrkan, där extraplatser ordnades i sista stund, välkomnades av den stora kören med hymnen Hosianna. Kören under Maria Karlssons ledning, var fylld av sångförmågor från olika håll, bland annat fanns en medlem från Holland. Musikanterna Anders Simonsson, Katarina Skaghammar och Bosse Larsson fanns med och stöttade kören med sköna jultoner.

Julens budskap

Julkonserten hade ett genomgående tema där bebådelsen, födelseundret och stjärnan med de tre stjärntydarna fanns med i texterna i bland annat: Ett barn är fött på denna dag. Julkonserten hade även en välgörenhetsaspekt, där det ekonomiska resultatet under kvällen tillföll det arbete som Tina Mansor och hennes make bedriver med barnhem i Pakistan. Tina gav även ett antal ögonblicksbilder på barn som räddats till ett gott liv i Pakistan, bland annat genom barnhemsarbetet. Sången Gloria skapade en verklig sångarglädje hos den stora julkören och sedan kom Nu tändas tusen juleljus och hela kyrkan fylldes av sång denna strålande julkonsert, med mängder av applåder.

Publiken i den välfyllda kyrkan, där extraplatser ordnades i sista stund, välkomnades av den stora kören med hymnen Hosianna. Kören under Maria Karlssons ledning, var fylld av sångförmågor från olika håll, bland annat fanns en medlem från Holland. Musikanterna Anders Simonsson, Katarina Skaghammar och Bosse Larsson fanns med och stöttade kören med sköna jultoner.

Julens budskap

Julkonserten hade ett genomgående tema där bebådelsen, födelseundret och stjärnan med de tre stjärntydarna fanns med i texterna i bland annat: Ett barn är fött på denna dag. Julkonserten hade även en välgörenhetsaspekt, där det ekonomiska resultatet under kvällen tillföll det arbete som Tina Mansor och hennes make bedriver med barnhem i Pakistan. Tina gav även ett antal ögonblicksbilder på barn som räddats till ett gott liv i Pakistan, bland annat genom barnhemsarbetet. Sången Gloria skapade en verklig sångarglädje hos den stora julkören och sedan kom Nu tändas tusen juleljus och hela kyrkan fylldes av sång denna strålande julkonsert, med mängder av applåder.

  • Lennart Strömberg