14 dec 2014 17:00

23 jan 2015 15:55

Luciahögtid i Garnisonskyrkan

Många har saknat ortens lucia detta år och framför allt luciahögtiden i Garnisonskyrkan, men på luciadagens kväll bjöd kyrkan in till en fin högtid i samband med familjegudstjänsten.

Det är inte så ofta Garnisonskyrkan används för gudstjänst men på luciakvällen passade storleken fint med en stor publik på familjegudstjänsten där, många barn fanns med. Gospelkören och luciatåget kom mittgången fram efter klockringningen och hela publiken reste sig och välkomnade dem. Välkomnade gjorde även kyrkvärden Åke Andersson och läste även söndagens text i inledningen

Gospelkör och Fredsljus

Så bjöd Gospelkören under Anett Karlssons ledning på en avdelning gospel som passade fint in i ljushögtiden där: Vem tände en stjärna med Eva Härngren och Veronica Wiberg som solister med texten om Maria och Josef och den nyfödde Messias fanns med. Så kom scouternas avdelning med det berömda Fredsljuset från Betlehem. Lågan som brinner för fred på jorden är hämtad från just Jesu födelsestad. Freds och fridstanken var också invävd i Mari Möllergrens betraktelse.

Lucia i centrum

Nu tändas tusen juleljus var ingångspsalmen för lucia med tärnor och hela kyrkan lystes upp av Karlsborgs Lucia, av årets modell, med massor av tärnor och gospelkören som bakgrund. Tänd ett ljus och låt det brinna sjöng kören och Lucia med tärnor och kören fortsatte med, Mörk är natten i midvintertid men vi hälsar dig vänaste Lucia. Det strålar en stjärna så förunderligt vit där texten även innehåller Att snart är det jul, något som delades av alla denna sköna luciadagskväll i Garnisonskyrkan.

Det är inte så ofta Garnisonskyrkan används för gudstjänst men på luciakvällen passade storleken fint med en stor publik på familjegudstjänsten där, många barn fanns med. Gospelkören och luciatåget kom mittgången fram efter klockringningen och hela publiken reste sig och välkomnade dem. Välkomnade gjorde även kyrkvärden Åke Andersson och läste även söndagens text i inledningen

Gospelkör och Fredsljus

Så bjöd Gospelkören under Anett Karlssons ledning på en avdelning gospel som passade fint in i ljushögtiden där: Vem tände en stjärna med Eva Härngren och Veronica Wiberg som solister med texten om Maria och Josef och den nyfödde Messias fanns med. Så kom scouternas avdelning med det berömda Fredsljuset från Betlehem. Lågan som brinner för fred på jorden är hämtad från just Jesu födelsestad. Freds och fridstanken var också invävd i Mari Möllergrens betraktelse.

Lucia i centrum

Nu tändas tusen juleljus var ingångspsalmen för lucia med tärnor och hela kyrkan lystes upp av Karlsborgs Lucia, av årets modell, med massor av tärnor och gospelkören som bakgrund. Tänd ett ljus och låt det brinna sjöng kören och Lucia med tärnor och kören fortsatte med, Mörk är natten i midvintertid men vi hälsar dig vänaste Lucia. Det strålar en stjärna så förunderligt vit där texten även innehåller Att snart är det jul, något som delades av alla denna sköna luciadagskväll i Garnisonskyrkan.

  • Lennart Strömberg