16 dec 2014 06:00

23 jan 2015 15:55

Lucia med följe kom på hästryggen

I stallet på Mölltorps ridskola var det under hela söndagen full aktivitet när flickorna pysslade om och prydde sina älskade hästar med diverse glitter, ljus och huvudbonader.

Det skulle firas Lucia även här, men det var mycket som skulle ordnas. De förtröstansfulla djuren fick glitter runt hovarna, fina frisyrer med glitter inflätat i både man och svans. Det är naturligtvis mysigt att bli pysslad med. Som kronan på verket fick de renhorn (det var förstås Rudolf med röda mulen), tomtemössa, stjärngossestrut eller luciakrona.

Lucia i stallet

Ryttarna var likaledes klädda. Hade man tomtedräkt med hjälmen under luvan, så hade man en tomtehäst. Lucia hade luciahäst. Det var riktigt gulligt och alla såg fram mot uppträdandet i manegen. Många som inte hade häst på fyra ben hade käpphäst.

I manegen var det fotograferingsförbud och applådförbud för att inte skrämma de hästar som hade lite scennerver. Tomtarnas julnatt, Rudolf med röda mulen, luciasången och andra traditionella julsånger framfördes av ryttare med följe. Ett och annat frustande hördes också.

Stjärngossen Tomas

Shetlandsponnyn Tomas var kolugn. I sadeln satt Maja Lyckner som fick 3-åriga Tomas när hon själv var lika gammal, berättar mamma Paula. Många på käpphäst kramade Tomas som tog uppmärksamheten med stoiskt lugn. Förutom struten mellan öronen bar Tomas en stor guldstjärna i bak och på utvägen vajade allt i Tomas breda baktakt.

Tomtenissarna på släden delade ut vackra julpaket till alla som vunnit på lotteriet. Ungdomssektionen presenterades på skolans nio egna hästar och Moa Nordenberg på svenska halvblodet Clara genomförde en dressyruppvisning.

Anhörigas hjälp

En sådan här tillställning kan inte genomföras utan föräldrars och andra anhörigas hjälp. Engagemanget i Mölltorps ridskola är genuint och alla trivdes i decembermörkret som skingrades av ljus och glädje.

Det skulle firas Lucia även här, men det var mycket som skulle ordnas. De förtröstansfulla djuren fick glitter runt hovarna, fina frisyrer med glitter inflätat i både man och svans. Det är naturligtvis mysigt att bli pysslad med. Som kronan på verket fick de renhorn (det var förstås Rudolf med röda mulen), tomtemössa, stjärngossestrut eller luciakrona.

Lucia i stallet

Ryttarna var likaledes klädda. Hade man tomtedräkt med hjälmen under luvan, så hade man en tomtehäst. Lucia hade luciahäst. Det var riktigt gulligt och alla såg fram mot uppträdandet i manegen. Många som inte hade häst på fyra ben hade käpphäst.

I manegen var det fotograferingsförbud och applådförbud för att inte skrämma de hästar som hade lite scennerver. Tomtarnas julnatt, Rudolf med röda mulen, luciasången och andra traditionella julsånger framfördes av ryttare med följe. Ett och annat frustande hördes också.

Stjärngossen Tomas

Shetlandsponnyn Tomas var kolugn. I sadeln satt Maja Lyckner som fick 3-åriga Tomas när hon själv var lika gammal, berättar mamma Paula. Många på käpphäst kramade Tomas som tog uppmärksamheten med stoiskt lugn. Förutom struten mellan öronen bar Tomas en stor guldstjärna i bak och på utvägen vajade allt i Tomas breda baktakt.

Tomtenissarna på släden delade ut vackra julpaket till alla som vunnit på lotteriet. Ungdomssektionen presenterades på skolans nio egna hästar och Moa Nordenberg på svenska halvblodet Clara genomförde en dressyruppvisning.

Anhörigas hjälp

En sådan här tillställning kan inte genomföras utan föräldrars och andra anhörigas hjälp. Engagemanget i Mölltorps ridskola är genuint och alla trivdes i decembermörkret som skingrades av ljus och glädje.

  • Erika Fredholm