19 dec 2014 12:37

23 jan 2015 15:55

Uppskattad sångkväll med jultema

Så var kvällen kommen för julens sånger i Undenäs missionskyrka med kyrkokören och Instrumentalister.

En kväll som inleddes av kören, under Christina Lindmans ledning, med adventspsalmen Bereden väg för Herran, med en speciell melodi, som välkomnande publiken i den fullsatta missionskyrkan. Dotter Sion fröjda dig klingade mäktigt innan alla fick vara med i psalmen Det susar genom livets strid.

30 talet körsångare

Undenäs kyrkokör består av inte mindre än 30 talet körsångare och gruppen har ökat med nya sångare även inför denna jul, där alla har fått del av en sångarglädje och tonsäkerhet av fint märke. Under julens sånger var de flesta sånger fyrstämmiga där man kunde urskilja alt, sopran, tenor och bastonerna, där särskilt basarna var kvällens vinnare.

Sånger och psalmer

Gören portarna höga och dörrarna vida så att äronens konung må draga därin, är något av en solosång som var körens paradnummer denna kväll, vilken följdes av psalmen Gå sion din konung att möta, där kören Var glad, var glad och hylla din konung och Gud var Alvar Lindmans tema vid andakten som ingick i Julens sånger.

– Julen är glädjens tid för många sade han bland annat, särskilt barnen gillar den extra bra. Att dela med sig hör julen till och det är inte alla som har det lika bra som vi, sade han bland annat, men julbudskapets glädje kan trots allt delas av alla, sade Alvar.

Jul, jul strålande jul

Så fortsatte sången med att damkören sjöng Det strålar en stjärna och alla sjöng Ett litet barn av Davids hus skall göra vinternatten ljus, innan instrumentalisterna och kören spelade och sjöng Jul, jul strålande jul, glans över vita skogar, något som både kör och publik ser fram emot liksom att få fortsätta att sjunga Nu tändas tusen juleljus efter denna fina sångkväll i Undenäs missionskyrka.

En kväll som inleddes av kören, under Christina Lindmans ledning, med adventspsalmen Bereden väg för Herran, med en speciell melodi, som välkomnande publiken i den fullsatta missionskyrkan. Dotter Sion fröjda dig klingade mäktigt innan alla fick vara med i psalmen Det susar genom livets strid.

30 talet körsångare

Undenäs kyrkokör består av inte mindre än 30 talet körsångare och gruppen har ökat med nya sångare även inför denna jul, där alla har fått del av en sångarglädje och tonsäkerhet av fint märke. Under julens sånger var de flesta sånger fyrstämmiga där man kunde urskilja alt, sopran, tenor och bastonerna, där särskilt basarna var kvällens vinnare.

Sånger och psalmer

Gören portarna höga och dörrarna vida så att äronens konung må draga därin, är något av en solosång som var körens paradnummer denna kväll, vilken följdes av psalmen Gå sion din konung att möta, där kören Var glad, var glad och hylla din konung och Gud var Alvar Lindmans tema vid andakten som ingick i Julens sånger.

– Julen är glädjens tid för många sade han bland annat, särskilt barnen gillar den extra bra. Att dela med sig hör julen till och det är inte alla som har det lika bra som vi, sade han bland annat, men julbudskapets glädje kan trots allt delas av alla, sade Alvar.

Jul, jul strålande jul

Så fortsatte sången med att damkören sjöng Det strålar en stjärna och alla sjöng Ett litet barn av Davids hus skall göra vinternatten ljus, innan instrumentalisterna och kören spelade och sjöng Jul, jul strålande jul, glans över vita skogar, något som både kör och publik ser fram emot liksom att få fortsätta att sjunga Nu tändas tusen juleljus efter denna fina sångkväll i Undenäs missionskyrka.

  • Lennart Strömberg