31 dec 2014 06:00

23 jan 2015 15:56

För ära och glädje

KARLSBORG: KM i futsal

Åtta lag gör upp om titeln i en lokal futsalcup på Moliden.
– Vi de som vinner får straffet att gravera pokalen, skämtar tävlingsledare Åke Engvall, Forsviks IF.

Den sjuttonde januari avgörs KM i futsal på Moliden i Karlsborg. Årets arrangörer Forsviks IF och Mölltorps- Breviks AIF ser fram emot en intensiv dag med mycket publik och jämna matcher.

– Vi började med den här tävlingen redan på 1970- talet då hallen var ny. Förr kallades den för kommunmästerskap men nu har vi även lag utifrån. Vi bjuder in de som angränsar till Karlsborg, berättar tävlingsledare Åke Engvall.

Snabbt spel

Totalt är det sex föreningar och åtta lag som tävlar. Dagen börjar med gruppspel och avslutas på eftermiddagen med semifinaler och final.

– Speltiden är 15 minuter, det är en målvakt plus fyra utespelare på plan från varje lag. Spelet går fortare är vanlig fotboll, du får bara passa en gång till målvakten i varje uppspel och det finns ingen offside. Hörnor och frisparkar är som vanligt, säger sportchef Michael Ullstrand, Forsviks IF.

Matcherna är korta och explosiva.

– Det är snabbare underlag och mer teknik än i vanlig fotboll. Det går fortare, menar Åke Engvall.

För äran

Evenemanget brukar dra mycket folk och bjuda på schysst spel.

– Vi vill bidra till att det ska bli roligt för både spelare och publik. Det är klart att alla vill vinna men det är fint spel och vi har inte haft några skador. De som tar hem det får en vandringspokal. Det är priset, vi spelar för äran, uttrycker Åke.

Den sjuttonde januari avgörs KM i futsal på Moliden i Karlsborg. Årets arrangörer Forsviks IF och Mölltorps- Breviks AIF ser fram emot en intensiv dag med mycket publik och jämna matcher.

– Vi började med den här tävlingen redan på 1970- talet då hallen var ny. Förr kallades den för kommunmästerskap men nu har vi även lag utifrån. Vi bjuder in de som angränsar till Karlsborg, berättar tävlingsledare Åke Engvall.

Snabbt spel

Totalt är det sex föreningar och åtta lag som tävlar. Dagen börjar med gruppspel och avslutas på eftermiddagen med semifinaler och final.

– Speltiden är 15 minuter, det är en målvakt plus fyra utespelare på plan från varje lag. Spelet går fortare är vanlig fotboll, du får bara passa en gång till målvakten i varje uppspel och det finns ingen offside. Hörnor och frisparkar är som vanligt, säger sportchef Michael Ullstrand, Forsviks IF.

Matcherna är korta och explosiva.

– Det är snabbare underlag och mer teknik än i vanlig fotboll. Det går fortare, menar Åke Engvall.

För äran

Evenemanget brukar dra mycket folk och bjuda på schysst spel.

– Vi vill bidra till att det ska bli roligt för både spelare och publik. Det är klart att alla vill vinna men det är fint spel och vi har inte haft några skador. De som tar hem det får en vandringspokal. Det är priset, vi spelar för äran, uttrycker Åke.

  • Frans Nilsson