12 jan 2015 06:00

23 jan 2015 15:56

Ymnigt snöfall i Stenkällegården

Stenkällegården några mil norr om Karlsborg öppnade sin skidanläggning på nyårsdagen. Många har sedan dess testat slalomformen men i lördags var det glest mellan åkarna då både nysnö och stormen Egon drabbade anläggningen.

Stenkällegårdens ägare Roger Widhage hittades som vanligt i skiduthyrningen men hade för en gångs skull en lugn dag och tid för information då det alltmer tilltagande snöfallet decimerade antalet åkare och därmed presumtiva skidhyrare.

– Vi började att göra snö på juldagen och tack vare 72 snökanoner och ett par effektiva pistmaskiner hade vi ett snödjup på cirka 85 centimeter i alla nedfarter när vi öppnade på Nyårsdagen, säger Roger.

Vid skidliften huserade Rogers hustru Ingalill Widhage som brukar ha fullt upp men så icke denna dag i då blötsnön föll allt ymnigare.

– Normalt har vi flera hundra besökare dessa tidiga åkdagar men en sådan här dag är inte direkt inbjudande för utförsåkning.

Trots allt var det ett trettiotal åkare igång som i det alltmer tilltagande snövädret ändå ville testa glidet.

Här fanns ett sällskap från Karlsborg som då och då värmde sig vid brasan, en tysk familj samt anläggningens mesta gäster i form av Lotta och Åke Karlsson från Askersund. Paret bor sedan ett tjugotal år varje vinter, och även sommar för den delen, i sin långtidsuppställda husvagn granne med slalombackarna.

– Både min fru och jag trivs utmärkt här. Lugnt, säkert och fritt. Lagom backar och gångavstånd till servicebyggnad. Och sommaren är härlig här i Tiveden, tillade Åke Karlsson innan det var dags för ett åk i backen.

Stenkällegårdens ägare Roger Widhage hittades som vanligt i skiduthyrningen men hade för en gångs skull en lugn dag och tid för information då det alltmer tilltagande snöfallet decimerade antalet åkare och därmed presumtiva skidhyrare.

– Vi började att göra snö på juldagen och tack vare 72 snökanoner och ett par effektiva pistmaskiner hade vi ett snödjup på cirka 85 centimeter i alla nedfarter när vi öppnade på Nyårsdagen, säger Roger.

Vid skidliften huserade Rogers hustru Ingalill Widhage som brukar ha fullt upp men så icke denna dag i då blötsnön föll allt ymnigare.

– Normalt har vi flera hundra besökare dessa tidiga åkdagar men en sådan här dag är inte direkt inbjudande för utförsåkning.

Trots allt var det ett trettiotal åkare igång som i det alltmer tilltagande snövädret ändå ville testa glidet.

Här fanns ett sällskap från Karlsborg som då och då värmde sig vid brasan, en tysk familj samt anläggningens mesta gäster i form av Lotta och Åke Karlsson från Askersund. Paret bor sedan ett tjugotal år varje vinter, och även sommar för den delen, i sin långtidsuppställda husvagn granne med slalombackarna.

– Både min fru och jag trivs utmärkt här. Lugnt, säkert och fritt. Lagom backar och gångavstånd till servicebyggnad. Och sommaren är härlig här i Tiveden, tillade Åke Karlsson innan det var dags för ett åk i backen.

  • Stig-H Brehag