15 jan 2015 16:09

23 jan 2015 15:56

Ett rejält lyft för fritidsgården

Det är stort, ljust och färgglatt i nya Kabyssen. Ungdomarna trivs i sina nya lokaler och biljardbordet är ett uppskattat inslag. Helst vill de ha ett till.

Den gamla, uttjänta baracken som varit fritidsgårdens hem revs strax innan jul. När ungdomarna kom tillbaka efter lovet väntade helt nya lokaler på dem. 100 kvadratmeter mer yta att hänga på än tidigare och med nya möjligheter för aktiviteter och socialt umgänge.

Lokalen är uppdelade i mindre rum och även med ”rum” i rummen med färgsättningar och sitthörnor för att skapa en mysig stämning och att umgås i en mindre grupp. Pingisbord, fotbollspel och biljardbord finns att aktivera sig med men även pysselrum och ett tv-rum. För de som vill ha avkoppling finns en lugnare avdelning för läsning och samtal.

Nöjda unga

Oliver Högbring, Nazif Safdari, Tom Eklund och Alexandra Gustavsson spelar ett parti biljard och de är helnöjda med den nya fritidsgården.

– Det är en jäkla stor skillnad, det är fräscht här. Jag kommer nog att vara här varenda fredag, sa Oliver Högbring.

Önskemål har redan kommit från ungdomarna om ytterligare ett biljardbord efter som det som finns är upptaget jämt.

Samma personal

Fritidsgården har i samband med öppnandet även utökat öppettiderna på kvällstid till fyra kvällar i veckan. Sedan september så arbetar personalen växelvis på Moliden och på Kabyssen.

– Vi har slagit ihop arbetsgrupperna även om de har kvar sin huvudarbetsplats. Större personalgrupper ger fler bollar i luften och det är jättebra. Det är samma ungdomar som de träffar på de båda anläggningarna, säger verksamhetsansvarige Monica Staudinger.

Kabyssen har nu också en egen logga. En graffitilogga som pryder väggen vid ingången målad av Robin Hedberg.

Den gamla, uttjänta baracken som varit fritidsgårdens hem revs strax innan jul. När ungdomarna kom tillbaka efter lovet väntade helt nya lokaler på dem. 100 kvadratmeter mer yta att hänga på än tidigare och med nya möjligheter för aktiviteter och socialt umgänge.

Lokalen är uppdelade i mindre rum och även med ”rum” i rummen med färgsättningar och sitthörnor för att skapa en mysig stämning och att umgås i en mindre grupp. Pingisbord, fotbollspel och biljardbord finns att aktivera sig med men även pysselrum och ett tv-rum. För de som vill ha avkoppling finns en lugnare avdelning för läsning och samtal.

Nöjda unga

Oliver Högbring, Nazif Safdari, Tom Eklund och Alexandra Gustavsson spelar ett parti biljard och de är helnöjda med den nya fritidsgården.

– Det är en jäkla stor skillnad, det är fräscht här. Jag kommer nog att vara här varenda fredag, sa Oliver Högbring.

Önskemål har redan kommit från ungdomarna om ytterligare ett biljardbord efter som det som finns är upptaget jämt.

Samma personal

Fritidsgården har i samband med öppnandet även utökat öppettiderna på kvällstid till fyra kvällar i veckan. Sedan september så arbetar personalen växelvis på Moliden och på Kabyssen.

– Vi har slagit ihop arbetsgrupperna även om de har kvar sin huvudarbetsplats. Större personalgrupper ger fler bollar i luften och det är jättebra. Det är samma ungdomar som de träffar på de båda anläggningarna, säger verksamhetsansvarige Monica Staudinger.

Kabyssen har nu också en egen logga. En graffitilogga som pryder väggen vid ingången målad av Robin Hedberg.

  • Anneli Malm