27 jan 2015 08:24

29 jan 2015 06:00

Håller inte ordning på hundarna – åtalas

En kvinna i Karlsborg har inte en rymningssäker inhägnad åt sina hundar och hon håller dem inte kopplade som polisen har krävt. Nu åtalas kvinnan.

Kvinnan åtalas misstänkt för brott mot lagen om tillsyn över hundar och katter. I åtalet mot henne som lämnades in av åklagaren till Skaraborgs tingsrätt i Skövde i dagarna har kvinnan vid minst fem tillfällen under perioden augusti till november under förra året låtit bli att följa det föreläggande som polisen meddelande henne i augusti.

Det handlar om att hon måste bygga en rymningssäker inhägnad för sina två hundar och dessutom hålla dem i ett fast koppel som är högst två meter eller inom en rymningssäker inhägnad när de är utomhus. Till denna inhägnad ska ingen utomstående ha tillträde.

Flera personer har vid olika tillfällen bevittnat hur hundarna slitit sig och springer lösa.

Kvinnan förnekar brott.

Kvinnan åtalas misstänkt för brott mot lagen om tillsyn över hundar och katter. I åtalet mot henne som lämnades in av åklagaren till Skaraborgs tingsrätt i Skövde i dagarna har kvinnan vid minst fem tillfällen under perioden augusti till november under förra året låtit bli att följa det föreläggande som polisen meddelande henne i augusti.

Det handlar om att hon måste bygga en rymningssäker inhägnad för sina två hundar och dessutom hålla dem i ett fast koppel som är högst två meter eller inom en rymningssäker inhägnad när de är utomhus. Till denna inhägnad ska ingen utomstående ha tillträde.

Flera personer har vid olika tillfällen bevittnat hur hundarna slitit sig och springer lösa.

Kvinnan förnekar brott.