03 feb 2015 12:25

03 feb 2015 12:25

Allmänheten fick se Kompassen

Under veckoslutet var det allmänhetens tur att få vandra runt och se hur den nya förskolan i Norra skogen såg ut. Nyfikenheten var stor.

Invigningen har gått av stapeln och ett sjuttiotal barn tillbringar en del av sin tid på förskolan.

Mängder med intresserade i alla åldrar kom och beundrade de fantastiska lokalerna.

– Åh, vad fint, utbrast Margareta Kåhre,

– Man skulle nästan vilja vara liten igen.

Många mor- och farföräldrar uttryckte sin förtjusning. Man noterade inte bara höjdanpassningen till barnstorlek utan också de ljudabsorberande takskivorna.

Underbar arbetsplats

Sanna Larsson var en av de förskolelärare som tog emot och berättade att personalen varit med i projektet från början. En av de viktigare platserna är torget. Tamburen är en annan. Kommunen och Skanska har lyssnat in oss. Våra ledord är möten mellan människor, nyfikenhet och utforskande.

– Förskolan är anpassad till hur vi vill jobba, säger Sanna. Vi var runt och tittade på andra ställen ibland annat Skövde, Mariestad och Kumla. Dessutom har vi ju erfarenhet från Tallkotten och Vätterskolan. Detta är en underbar arbetsplats. Dessutom har vi ju både Bottensjön och skogen alldeles inpå.

Invigningen har gått av stapeln och ett sjuttiotal barn tillbringar en del av sin tid på förskolan.

Mängder med intresserade i alla åldrar kom och beundrade de fantastiska lokalerna.

– Åh, vad fint, utbrast Margareta Kåhre,

– Man skulle nästan vilja vara liten igen.

Många mor- och farföräldrar uttryckte sin förtjusning. Man noterade inte bara höjdanpassningen till barnstorlek utan också de ljudabsorberande takskivorna.

Underbar arbetsplats

Sanna Larsson var en av de förskolelärare som tog emot och berättade att personalen varit med i projektet från början. En av de viktigare platserna är torget. Tamburen är en annan. Kommunen och Skanska har lyssnat in oss. Våra ledord är möten mellan människor, nyfikenhet och utforskande.

– Förskolan är anpassad till hur vi vill jobba, säger Sanna. Vi var runt och tittade på andra ställen ibland annat Skövde, Mariestad och Kumla. Dessutom har vi ju erfarenhet från Tallkotten och Vätterskolan. Detta är en underbar arbetsplats. Dessutom har vi ju både Bottensjön och skogen alldeles inpå.