08 feb 2015 17:12

08 feb 2015 17:12

Forsviks Friskola stod på i backarna

STENKÄLLEGÅRDEN: Friluftsdag för elever

Friskolan hade i fredags traditionsenlig sportdag vid Stenkällegårdens skidanläggning. Pulkarace, utförsåkning och grill stod på dagens program.

– Detta att gästa Stenkällegården är en tradition sedan flera år tillbaka berättade Ann-Christine Perströmer, en av flera medföljande lärare. Och nästan alla av skolans 117 elever är med här idag, tillade lärare Perströmer.

Hela dagen var det fullt ös i backarna. Mest lockade pulkabacken med både bob, tefat, madrasser samt åkplattor av frigolit där man har handtag att hålla sig i. Här fanns lärare Johanna Boris som såg till att alla hade hjälm och att inte alla störtade utför backen samtidigt. Många stilar praktiserades och särskilt roligt var det när någon lärare vågade slänga sig ut i backen.

Även i slalombackarna var det full fart där eleverna försökte åka ifrån sina lärare och medföljande anhöriga. De djärva tog kortaste vägen utför branten medan andra tog långsvängen. Även förskoleklasserna visade oanade takter i backarna och att fånga liftbyglarna var inga svårigheter. Men när de värmande grillbrasorna tändes vid tiden för middagsrast blev det strax tom i backen och istället lång kö vid korvutdelningen.

En bättre dag än denna kunde inte friskolan få. Lagom temperatur, 95 centimetes snödjup och väl pistade backar och frampå dagen tittade även solen fram.

Att sedan kunna avsluta dagen i rätt tid när man har roligt är inte lätt, men till slut hade ändå alla elever framåt eftermiddagen hittat rätt buss.

– Detta att gästa Stenkällegården är en tradition sedan flera år tillbaka berättade Ann-Christine Perströmer, en av flera medföljande lärare. Och nästan alla av skolans 117 elever är med här idag, tillade lärare Perströmer.

Hela dagen var det fullt ös i backarna. Mest lockade pulkabacken med både bob, tefat, madrasser samt åkplattor av frigolit där man har handtag att hålla sig i. Här fanns lärare Johanna Boris som såg till att alla hade hjälm och att inte alla störtade utför backen samtidigt. Många stilar praktiserades och särskilt roligt var det när någon lärare vågade slänga sig ut i backen.

Även i slalombackarna var det full fart där eleverna försökte åka ifrån sina lärare och medföljande anhöriga. De djärva tog kortaste vägen utför branten medan andra tog långsvängen. Även förskoleklasserna visade oanade takter i backarna och att fånga liftbyglarna var inga svårigheter. Men när de värmande grillbrasorna tändes vid tiden för middagsrast blev det strax tom i backen och istället lång kö vid korvutdelningen.

En bättre dag än denna kunde inte friskolan få. Lagom temperatur, 95 centimetes snödjup och väl pistade backar och frampå dagen tittade även solen fram.

Att sedan kunna avsluta dagen i rätt tid när man har roligt är inte lätt, men till slut hade ändå alla elever framåt eftermiddagen hittat rätt buss.