08 feb 2015 16:38

08 feb 2015 17:13

Premiär för Vinterspringet

UNDENÄS: Uppskattad tävling

I lördags genomfördes det fjärde Vinterspringet i regi av Undenäs byalag och SOK Unden. Tävlingen var den fjärde i ordningen av planerade sex tävlingar.

Att tävlingen kom till Undenäs kan de tävlande tacka byalagets starke man Åke Backlund för.

– Ja, det var i samband med ett terränglopp (Undenästerrängen) som hade urpremiär här i Undenäs i samband med Sköna maj förra sommaren. Då kom frågan upp om inte vi i Undenäs kunde ställa upp som medarrangör för en tävling i Vinterspringet 2015 och på den vägen är det, berättade dagens banläggare Åke Backlund som självklart använde Undenäsgården som start och mål för dagens tävling.

Halt underlag

De 27 tävlande hade möjlighet att välja på sträckor mellan 2,5 och 10 km samt gångklass 2,5 alternativt 5 km; allt efter dagsform!

Flertalet valde någon av gångklasserna, kanske en god idé med hänsyn till det något hala underlaget. Detta bekymrade dock inte de som ändå valde någon av springklasserna. En del hade dock skott sig med dubbade skodon!

Kyrkrundan

Alla berömde den 2,5 km långa banan (Kyrkrundan) sträckte sig förbi kyrkan, över väg 202 och Fräckestadsån. Därefter vänstervarv på grusvägar upp mot Undenäs igen för mål eller varvning.

Bland dagens tävlande kan särskilt omnämnas de båda pojkarna Tim Andersson (4 år) IF Hagen och Gustav Hagejärd (Undenäs) som tappert kämpade på 500 meter samt Tims syster Nova (8 år) IF Hagen som avverkade 2,5 km på 16,28 min. Dagens outstanding var nog Ulf Larsson SOK Träff som sprang 10 km på den utmärkta tiden 39,56 min. Ett omnämnande går även till mamman Sandra Andersson IF Hagen som avverkade sina 10 km på klart godkända 52,13 min.

Nästa tävling i Undenäs och byalagets regi är Undenästerrängen den 16 maj.

Att tävlingen kom till Undenäs kan de tävlande tacka byalagets starke man Åke Backlund för.

– Ja, det var i samband med ett terränglopp (Undenästerrängen) som hade urpremiär här i Undenäs i samband med Sköna maj förra sommaren. Då kom frågan upp om inte vi i Undenäs kunde ställa upp som medarrangör för en tävling i Vinterspringet 2015 och på den vägen är det, berättade dagens banläggare Åke Backlund som självklart använde Undenäsgården som start och mål för dagens tävling.

Halt underlag

De 27 tävlande hade möjlighet att välja på sträckor mellan 2,5 och 10 km samt gångklass 2,5 alternativt 5 km; allt efter dagsform!

Flertalet valde någon av gångklasserna, kanske en god idé med hänsyn till det något hala underlaget. Detta bekymrade dock inte de som ändå valde någon av springklasserna. En del hade dock skott sig med dubbade skodon!

Kyrkrundan

Alla berömde den 2,5 km långa banan (Kyrkrundan) sträckte sig förbi kyrkan, över väg 202 och Fräckestadsån. Därefter vänstervarv på grusvägar upp mot Undenäs igen för mål eller varvning.

Bland dagens tävlande kan särskilt omnämnas de båda pojkarna Tim Andersson (4 år) IF Hagen och Gustav Hagejärd (Undenäs) som tappert kämpade på 500 meter samt Tims syster Nova (8 år) IF Hagen som avverkade 2,5 km på 16,28 min. Dagens outstanding var nog Ulf Larsson SOK Träff som sprang 10 km på den utmärkta tiden 39,56 min. Ett omnämnande går även till mamman Sandra Andersson IF Hagen som avverkade sina 10 km på klart godkända 52,13 min.

Nästa tävling i Undenäs och byalagets regi är Undenästerrängen den 16 maj.