03 mar 2015 13:57

03 mar 2015 13:57

Karlsborg satsar på konferenser

Lokalen har renoverats, nya möbler har köpts in och internet är indraget. Nu satsas det på Karlsborgs konferenscenter.

– Vi har haft lokalerna sedan 2011 men inte utnyttjat dem eller använt dem på rätt sätt. Nu skapar vi något nytt för Karlsborg, säger Janne Dahlqvist som är tillförordnad turistchef i Karlsborg och tillägger:

– Vi skulle ha ABB:s ledningsgrupp här då vi insåg att det inte fanns internet indragit. Det här är dyra lokaler och vi måste göra något av dem. Det saknas konferenslokaler i kommunen och här har vi möjlighet att ta emot 50-60 personer. Det här är ett bra tillskott både för företagen och för kommunen.

Nu moderniserat

Det är i huset precis utanför Götiska valvet som även inhyser 3D-bion som nu har blivit Karlsborgs konferenscenter . Lokalerna har målats om och utrustats med nya möbler. Där finns nu internet med tillhörande kanoner och stora bilddukar och det finns möjligt att ha videokonferenser i 3D-bion. Lokalerna och toaletterna har också tillgänglighetsanpassats.

– När vi väl får i gång det är tanken att vi ska knoppa av det och låta ett privat företag driva det framöver.

Bo, mat och konferens

I dagsläget ska turistbolaget tillsammans med boendeanläggningarna i kommunen lansera konferenscentret.

– Boendeanläggningarna får högre beläggning och vi får en inkomst från konferenscentret. Inledningsvis har vi tecknat avtal med Idas Brygga som ska lansera boende- och konferenspaket.

– Vi kommer även att erbjuda konferenser ihop med guldjakten och äventyrsturen, säger Janne Dahlqvist.

I byggnaden finns även en stor matsal som kan hyras för bröllop eller större fester.

– Vi har haft lokalerna sedan 2011 men inte utnyttjat dem eller använt dem på rätt sätt. Nu skapar vi något nytt för Karlsborg, säger Janne Dahlqvist som är tillförordnad turistchef i Karlsborg och tillägger:

– Vi skulle ha ABB:s ledningsgrupp här då vi insåg att det inte fanns internet indragit. Det här är dyra lokaler och vi måste göra något av dem. Det saknas konferenslokaler i kommunen och här har vi möjlighet att ta emot 50-60 personer. Det här är ett bra tillskott både för företagen och för kommunen.

Nu moderniserat

Det är i huset precis utanför Götiska valvet som även inhyser 3D-bion som nu har blivit Karlsborgs konferenscenter . Lokalerna har målats om och utrustats med nya möbler. Där finns nu internet med tillhörande kanoner och stora bilddukar och det finns möjligt att ha videokonferenser i 3D-bion. Lokalerna och toaletterna har också tillgänglighetsanpassats.

– När vi väl får i gång det är tanken att vi ska knoppa av det och låta ett privat företag driva det framöver.

Bo, mat och konferens

I dagsläget ska turistbolaget tillsammans med boendeanläggningarna i kommunen lansera konferenscentret.

– Boendeanläggningarna får högre beläggning och vi får en inkomst från konferenscentret. Inledningsvis har vi tecknat avtal med Idas Brygga som ska lansera boende- och konferenspaket.

– Vi kommer även att erbjuda konferenser ihop med guldjakten och äventyrsturen, säger Janne Dahlqvist.

I byggnaden finns även en stor matsal som kan hyras för bröllop eller större fester.