09 mar 2015 18:00

09 mar 2015 18:00

Minns du sången i Pingstkyrkan

SÅNGKVÄLL: Att bevara sånger och visor

På söndagskvällen fylldes pingstkyrkan i Karlsborg av sång. Med Anders Jaktlund som dirigent blev det en verklig helkväll med massor av evergreens från den kristna sångskatten.

Pingstkyrkan var i stort sett fylld av sångare av alla kategorier, med en kör bestående av ett 40-tal medlemmar under Anders Jaktlunds ledning. Ett stort antal solister fanns med i kören, vilket gav en rik variation på sångprogrammet, där publiken var en viktig del i sångkvällen.

Anders Jaktlund hade också stöd av tre proffsmusikanter med Bengt Eriksson vid pianot, Kent Svensson på hammondorgel och Bo Larsson bas.

Kända sånger

Med hymnen Lova Gud i himmelshöjd inleddes sångkvällen där Andes Jaktlund efter den sången poängterade vikten av att inte tappa bort den kristna sångskatten, vilken har ett oskattbart värde för den kristna församlingen.

– Det finns inte mindre än cirka 6000 nedskrivna kristna sånger. Den kristna sångskatten är en källa till glädje för många - därför önskar vi bevara så många som möjligt för framtiden genom att använda denna möjlighet - bland annat genom dessa Minns du sången kvällar som anordnas runt om ibland annat Skaraborg, sade Anders.

Han som håller hela världen i sin hand fanns med under sångkvällen liksom Stor är din trofasthet och Guds kärlek är som stranden, är vind och vidd och ett oändligt hem, med Walter Eriksson som solist.

Saliga visshet Jesus är min, var en av de kända sångerna som fick sångarglädjen att blomma ut denna sångkväll där även Staffan Claar delande ordet om glädje och framtidstro.

Pingstkyrkan var i stort sett fylld av sångare av alla kategorier, med en kör bestående av ett 40-tal medlemmar under Anders Jaktlunds ledning. Ett stort antal solister fanns med i kören, vilket gav en rik variation på sångprogrammet, där publiken var en viktig del i sångkvällen.

Anders Jaktlund hade också stöd av tre proffsmusikanter med Bengt Eriksson vid pianot, Kent Svensson på hammondorgel och Bo Larsson bas.

Kända sånger

Med hymnen Lova Gud i himmelshöjd inleddes sångkvällen där Andes Jaktlund efter den sången poängterade vikten av att inte tappa bort den kristna sångskatten, vilken har ett oskattbart värde för den kristna församlingen.

– Det finns inte mindre än cirka 6000 nedskrivna kristna sånger. Den kristna sångskatten är en källa till glädje för många - därför önskar vi bevara så många som möjligt för framtiden genom att använda denna möjlighet - bland annat genom dessa Minns du sången kvällar som anordnas runt om ibland annat Skaraborg, sade Anders.

Han som håller hela världen i sin hand fanns med under sångkvällen liksom Stor är din trofasthet och Guds kärlek är som stranden, är vind och vidd och ett oändligt hem, med Walter Eriksson som solist.

Saliga visshet Jesus är min, var en av de kända sångerna som fick sångarglädjen att blomma ut denna sångkväll där även Staffan Claar delande ordet om glädje och framtidstro.