12 mar 2015 14:01

12 mar 2015 14:01

Jazziga toner i Undenäs kyrka

MUSIKKVÄLL: New Orleans konsert

En kväll i veckan bjöds det på New Orleanskonsert i Undenäs kyrka då Tuxedo Jazzband bjöd på en högklassig konsert

Tuxedo Jazzband består av sex herrar i den gyllene medelåldern klädda i smoking och försedda med en mängd instrument av allehanda slag. Med verklig känsla för New Orleans melodier och en musikalisk förmåga av högsta klass bjöd de på en härlig konsert fylld av värme och humor.

Varierat program

Det var verkligen ett varierat program i konserten där många av de klassiska New Orleans melodierna hade fått vila, för en mängd andra glada melodier i samma stil. Kvällen inleddes med Rent Party Blues, en härlig melodi där bandet ledare Rolf Carvenius fanns med, med sin glänsande klarinett. Rolf presenterade under konserten de olika melodierna med en underfundig humor och fick en fin publikkontakt.

Higher Ground och Ragland Road den senare med två barytonhorn i förgrunden klingade fint i de höga valven i Undenäs kyrka. Doctor Blues och Svansee River på munspel var också något speciellt denna kväll då musik och sång från Irland och England blandades med den kända New Orleans stilen.

Den stora bastuban även kallad Sousaphone fanns med i orkestern och gav en ovanlig djup klang, bara det en upplevelse för publiken. Att sedan se den sobra smokingklädda Tuxedo gruppen på några ögonblick förvandlas till något av ett Ragg time-band med tvättbräde, gitarr och allehanda instrument var en trevlig variant på denna fina konsert som Margareta och Jan Sköld hade arrangerat för att dela med sig av sitt stora livsintresse för New Orleans musikens.

Tuxedo Jazzband består av sex herrar i den gyllene medelåldern klädda i smoking och försedda med en mängd instrument av allehanda slag. Med verklig känsla för New Orleans melodier och en musikalisk förmåga av högsta klass bjöd de på en härlig konsert fylld av värme och humor.

Varierat program

Det var verkligen ett varierat program i konserten där många av de klassiska New Orleans melodierna hade fått vila, för en mängd andra glada melodier i samma stil. Kvällen inleddes med Rent Party Blues, en härlig melodi där bandet ledare Rolf Carvenius fanns med, med sin glänsande klarinett. Rolf presenterade under konserten de olika melodierna med en underfundig humor och fick en fin publikkontakt.

Higher Ground och Ragland Road den senare med två barytonhorn i förgrunden klingade fint i de höga valven i Undenäs kyrka. Doctor Blues och Svansee River på munspel var också något speciellt denna kväll då musik och sång från Irland och England blandades med den kända New Orleans stilen.

Den stora bastuban även kallad Sousaphone fanns med i orkestern och gav en ovanlig djup klang, bara det en upplevelse för publiken. Att sedan se den sobra smokingklädda Tuxedo gruppen på några ögonblick förvandlas till något av ett Ragg time-band med tvättbräde, gitarr och allehanda instrument var en trevlig variant på denna fina konsert som Margareta och Jan Sköld hade arrangerat för att dela med sig av sitt stora livsintresse för New Orleans musikens.