28 mar 2015 17:17

28 mar 2015 17:17

Välanvänd skjutbana ska rustas

I höstas blev skjutbanan utdömd nu är medlemmarna fast beslutna att få den godkänd igen.

I september besiktigade polisen skjutbanan i Forsvik där runt 200 medlemmar avlägger sina skjutprov inför älgjakten. Men polisen kom fram till att den inte håller måttet och gav skjutförbud på banan.

Medlemmarna ska nu vidta åtgärder för att få banan godkänd igen. I skjutvallen bakom ska man kunna föra in ett armeringsjärn 50 centimeter för att den ska vara ett bra kulfång och blendern, väggen där älgen vänder behöver rustas upp för att inte ge rikoschetter.

– Markägaren ställer upp mycket och har tagit bort träd och sly. Vi ska gräva upp vallen, rensa sly och lägga på ett lager med flis. Blendern ska vi byta ut och sätta plåt som bekläs med trä, berättar Ove Ljung, Fredrick Johansson och Joakim Leijon från arbetsgruppen i Forsviks jaktskytteklubb där även Anders Eliasson ingår.

Arga över hantering

Men de är upprörda över hur det hela hanteras.

– Polisen besiktigar och ger skjutförbud men de vet inte vad som krävs för att rätta till det utan hänvisar i stället till Svenska Jägarförbundet vilket är märkligt. Sen får vi ett mejl från ansvarig polis som vi uppfattar är väldigt negativt och att vi inte kommer få tillstånd även om vi gör i ordning banan enligt säkerhetsföreskrifterna i SäkB.

Ove har lagt ned mellan 60-70 timmar på att ha kontakt med myndigheter bland annat för att få rätt besked och de har ansökt om 160 000 kronor från länsstyrelsen och pengar från kommunen.

– Länsstyrelsen kan vi inte få besked från förrän i juni och så länge kan vi inte vänta. Banan ska vara klar och godkänd i höst, säger de bestämt.

De hoppas nu på sponsorer och de ska fråga medlemmarna om de vill bidra så att de kommer i gång med arbetet.

– Den här skjutbanan är väldigt använd och under de åtta veckor som vi har den till uthyrning skjuts det varje dag.

I september besiktigade polisen skjutbanan i Forsvik där runt 200 medlemmar avlägger sina skjutprov inför älgjakten. Men polisen kom fram till att den inte håller måttet och gav skjutförbud på banan.

Medlemmarna ska nu vidta åtgärder för att få banan godkänd igen. I skjutvallen bakom ska man kunna föra in ett armeringsjärn 50 centimeter för att den ska vara ett bra kulfång och blendern, väggen där älgen vänder behöver rustas upp för att inte ge rikoschetter.

– Markägaren ställer upp mycket och har tagit bort träd och sly. Vi ska gräva upp vallen, rensa sly och lägga på ett lager med flis. Blendern ska vi byta ut och sätta plåt som bekläs med trä, berättar Ove Ljung, Fredrick Johansson och Joakim Leijon från arbetsgruppen i Forsviks jaktskytteklubb där även Anders Eliasson ingår.

Arga över hantering

Men de är upprörda över hur det hela hanteras.

– Polisen besiktigar och ger skjutförbud men de vet inte vad som krävs för att rätta till det utan hänvisar i stället till Svenska Jägarförbundet vilket är märkligt. Sen får vi ett mejl från ansvarig polis som vi uppfattar är väldigt negativt och att vi inte kommer få tillstånd även om vi gör i ordning banan enligt säkerhetsföreskrifterna i SäkB.

Ove har lagt ned mellan 60-70 timmar på att ha kontakt med myndigheter bland annat för att få rätt besked och de har ansökt om 160 000 kronor från länsstyrelsen och pengar från kommunen.

– Länsstyrelsen kan vi inte få besked från förrän i juni och så länge kan vi inte vänta. Banan ska vara klar och godkänd i höst, säger de bestämt.

De hoppas nu på sponsorer och de ska fråga medlemmarna om de vill bidra så att de kommer i gång med arbetet.

– Den här skjutbanan är väldigt använd och under de åtta veckor som vi har den till uthyrning skjuts det varje dag.