30 mar 2015 06:00

30 mar 2015 06:00

Foto: Henrik Beck-Friis

Lagkappsimningar i Molidens simhall

Läktaren i Molidens simhall var i söndags fullsatt av föräldrar och anhöriga när han elever från kommunens grundskolor simmade lappkapp.

Bästa tvåan, trean och fyran är en lagkapp där skolklasser tävlar mot varandra. Nytt för i år är att alla klasser, årskurs två, tre och fyra, tävlar på 4 x 25 meter valfritt simsätt. En annan nyhet är att laget ska bestå av minst en tjej eller kille per lag. De unga simmarna samlades längs bassängkanten där Karlsborgs simklubbs ordförande, Johan Henningsson beskriv hur dagens tävlingar skulle genomföras, innan bassängen öppnades för uppvärmning.

Maja Björserud från Mölltorps Hajar var snabbast på första längden och lagkamraten Hanna Martinsson höll tempot uppe under andra sträckan. Linus Fredriksson från lag Delfinerna avancerade och tog över ledningen på tredje sträcka med marginal. Indre Berg höll för trycket och tryckte till sist handen i kaklet fyra sekunder före lag Strandskolans 2or.

Spänningen uteblev när Gustav Hagejärd från Forsviks Friskola redan på första sträckan lämnade Mölltorps Tiger Hajar bakom sig. Lagkamraterna förvaltade prestationen och ökade avståndet till motståndarna, trots en fartfylld avslutning i fristil av unge Timo.

Fem lag ställde upp i, Bästa Fyran, tävlingens Formel I klass. I andra heatet, tog Mölltorps Muränor kommandot. På tredje sträckan närmade sig lag Forsviks BAM, men Maja Fredriksson punkterade motståndarnas förhoppningar med vägvinnande fristil. Slutsegraren blev Strandskolan lag 4 med tävlingens bästa tid, 1.21.72 från första heatet. En entusiastisk publik stöttade simmarna under tävlingen och många tog chansen att stödja Karlsborgs simklubb genom att handla fika eller att köpa lotter i kiosken.

Bästa tvåan, trean och fyran är en lagkapp där skolklasser tävlar mot varandra. Nytt för i år är att alla klasser, årskurs två, tre och fyra, tävlar på 4 x 25 meter valfritt simsätt. En annan nyhet är att laget ska bestå av minst en tjej eller kille per lag. De unga simmarna samlades längs bassängkanten där Karlsborgs simklubbs ordförande, Johan Henningsson beskriv hur dagens tävlingar skulle genomföras, innan bassängen öppnades för uppvärmning.

Maja Björserud från Mölltorps Hajar var snabbast på första längden och lagkamraten Hanna Martinsson höll tempot uppe under andra sträckan. Linus Fredriksson från lag Delfinerna avancerade och tog över ledningen på tredje sträcka med marginal. Indre Berg höll för trycket och tryckte till sist handen i kaklet fyra sekunder före lag Strandskolans 2or.

Spänningen uteblev när Gustav Hagejärd från Forsviks Friskola redan på första sträckan lämnade Mölltorps Tiger Hajar bakom sig. Lagkamraterna förvaltade prestationen och ökade avståndet till motståndarna, trots en fartfylld avslutning i fristil av unge Timo.

Fem lag ställde upp i, Bästa Fyran, tävlingens Formel I klass. I andra heatet, tog Mölltorps Muränor kommandot. På tredje sträckan närmade sig lag Forsviks BAM, men Maja Fredriksson punkterade motståndarnas förhoppningar med vägvinnande fristil. Slutsegraren blev Strandskolan lag 4 med tävlingens bästa tid, 1.21.72 från första heatet. En entusiastisk publik stöttade simmarna under tävlingen och många tog chansen att stödja Karlsborgs simklubb genom att handla fika eller att köpa lotter i kiosken.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.