06 apr 2015 18:26

06 apr 2015 18:26

Strumplästen Cup på Moliden

MOLIDEN: Lekfullhet, kamratskap och glädje

Under påsken hölls Strumplästen Cup på Moliden. Läktaren var fylld av nära och kära som hejade på sina skolösa ungdomar i denna roliga och lekfulla kamp.

Naturligtvis gällde det att få in så många mål som möjligt, men planen var liten och bollen var liten och inga skor hade man, så det blev strumplästskott in i de små burarna. Spelet var snabbt på den lilla planen.

Lagen bestod av två kompisar mot två andra. Matcherna var korta och intensiva. Fyra spelare på plan och en boll som alla ville kicka på mot motståndarens målbur. Flera domare vid varje plan höll noggrann koll på det intensiva spelet. På tre planer spelades det samtidigt.

Cupen inleddes med gruppspel. De bästa lagen placerade sig till slutspel. På webben uppdaterades resultaten och där fanns all fräsch information man kunde önska, vilket var nytt för i år. Adrian Gyllingberg var cupansvarig och höll, tillsammans med många funktionärer från föreningen, ihop det hela.

Strumplästen Cup arrangeras av Mölltorp/Breviks AIF. Föreningen är också är idékläckare till cupen. I år och förra året spelade 130 ungdomar. För fyra år sen startade cupen med 26 anmälda från kommunen och året därpå var både TV4 och Lilla sportspegeln intresserade av sända lite om cupen. Därmed tog man steget utanför kommungränsen.

Det är en unik cup där ungdomar får spela tillsammans med sin bästa kompis under lekfulla former och som förenar unga spelare från hela Västsverige. Deltagandet är dessutom gratis!

Naturligtvis gällde det att få in så många mål som möjligt, men planen var liten och bollen var liten och inga skor hade man, så det blev strumplästskott in i de små burarna. Spelet var snabbt på den lilla planen.

Lagen bestod av två kompisar mot två andra. Matcherna var korta och intensiva. Fyra spelare på plan och en boll som alla ville kicka på mot motståndarens målbur. Flera domare vid varje plan höll noggrann koll på det intensiva spelet. På tre planer spelades det samtidigt.

Cupen inleddes med gruppspel. De bästa lagen placerade sig till slutspel. På webben uppdaterades resultaten och där fanns all fräsch information man kunde önska, vilket var nytt för i år. Adrian Gyllingberg var cupansvarig och höll, tillsammans med många funktionärer från föreningen, ihop det hela.

Strumplästen Cup arrangeras av Mölltorp/Breviks AIF. Föreningen är också är idékläckare till cupen. I år och förra året spelade 130 ungdomar. För fyra år sen startade cupen med 26 anmälda från kommunen och året därpå var både TV4 och Lilla sportspegeln intresserade av sända lite om cupen. Därmed tog man steget utanför kommungränsen.

Det är en unik cup där ungdomar får spela tillsammans med sin bästa kompis under lekfulla former och som förenar unga spelare från hela Västsverige. Deltagandet är dessutom gratis!