11 apr 2015 07:00

11 apr 2015 07:00

De flyttade med musik i bagaget

MÖLLTORP: Nyinflyttade

Nya människor flyttar hela tiden in till Karlsborgs kommun och bosätter sig här. En liten presentation av dem kan vara intressant.

Att komma ny till en ort är spännande där många saker får en ny dimension, och den gamla vanan får stå tillbaka för nyhetens behag. Att dessutom det för några är att bosätta sig i ett annat land kan ha sina specialiteter, även om det bara gäller ett fritidsboende

Valde Mölltorps tätort

Två familjer har köpt hus i Mölltorp, där Peter och Ludmila Neufeld valt att förvärva familjen Underviks hus på Forsviksvägen. De har sin hemvist i en ort 15 kilometer utanför Wolfsburg i Tyskland och räknar med att i första hand ha villan i Mölltorps som fritidsboende. Den andra familjen Konstantin Phoevets och Lolita Kisonaite kommer ursprungligen från Litauen men bor numera i Gävle och räknar tills vidare villan på Ebbnäsvägen som fritidsboende.– Efter att ha semestra några år i Mölltorp kom drömmen om den egna villan på denna vackra plats, sade Peter och Ludmila. De hade ofta hade haft besök under semestern av sina musikvänner Konstantin och Lolita, som också blev förtjusta i naturen och människorna i Mölltorp.

Proffsmusiker

Båda familjerna arbetar som musiklärare i gymnasiemiljö med klarinett, piano och fiol som huvudinstrument och deltar aktivt i musikliver på sina respektive hemorter. De önskar också bjuda på en konsert i början av augusti i Missionskyrkan Mölltorp, med Klassiska, romantiska och Jazzmelodier, som tack för ett så fint mottagande av människorna i Mölltorp.

Att komma ny till en ort är spännande där många saker får en ny dimension, och den gamla vanan får stå tillbaka för nyhetens behag. Att dessutom det för några är att bosätta sig i ett annat land kan ha sina specialiteter, även om det bara gäller ett fritidsboende

Valde Mölltorps tätort

Två familjer har köpt hus i Mölltorp, där Peter och Ludmila Neufeld valt att förvärva familjen Underviks hus på Forsviksvägen. De har sin hemvist i en ort 15 kilometer utanför Wolfsburg i Tyskland och räknar med att i första hand ha villan i Mölltorps som fritidsboende. Den andra familjen Konstantin Phoevets och Lolita Kisonaite kommer ursprungligen från Litauen men bor numera i Gävle och räknar tills vidare villan på Ebbnäsvägen som fritidsboende.– Efter att ha semestra några år i Mölltorp kom drömmen om den egna villan på denna vackra plats, sade Peter och Ludmila. De hade ofta hade haft besök under semestern av sina musikvänner Konstantin och Lolita, som också blev förtjusta i naturen och människorna i Mölltorp.

Proffsmusiker

Båda familjerna arbetar som musiklärare i gymnasiemiljö med klarinett, piano och fiol som huvudinstrument och deltar aktivt i musikliver på sina respektive hemorter. De önskar också bjuda på en konsert i början av augusti i Missionskyrkan Mölltorp, med Klassiska, romantiska och Jazzmelodier, som tack för ett så fint mottagande av människorna i Mölltorp.