13 apr 2015 16:00

13 apr 2015 16:00

Tranorna har kommit hit

VÅRTECKEN

Tranor på fälten efter vägarna är ett tecken på att våren är här. För den som inte är fågelskådare och fågelkännare, kan det ibland vara svårt att se vårens ankomst bland fåglarna. Det finns hopp, för det är en speciell art, som man inte kan ta miste på. Tranorna som häckar runt om i Karlsborgs kommun och även runt om i landet ger den rätta vårkänslan.

För den som inte har möjligheten att se den stora mängden av tranor vid Hornborga med 15 -20-25 tusen samlade på väg norrut, är det en fröjd för ögat att se paren i närområdet. Först är de två och två och efter några veckor syns en ensam trana beta medan den andra ruvar på ägg. Efter en tid dyker paret upp igen med en liten grå dunboll som är väldigt söt och då är det sommar.

Tranor på fälten efter vägarna är ett tecken på att våren är här. För den som inte är fågelskådare och fågelkännare, kan det ibland vara svårt att se vårens ankomst bland fåglarna. Det finns hopp, för det är en speciell art, som man inte kan ta miste på. Tranorna som häckar runt om i Karlsborgs kommun och även runt om i landet ger den rätta vårkänslan.

För den som inte har möjligheten att se den stora mängden av tranor vid Hornborga med 15 -20-25 tusen samlade på väg norrut, är det en fröjd för ögat att se paren i närområdet. Först är de två och två och efter några veckor syns en ensam trana beta medan den andra ruvar på ägg. Efter en tid dyker paret upp igen med en liten grå dunboll som är väldigt söt och då är det sommar.