14 apr 2015 14:35

14 apr 2015 22:20

Fick ingen påskbuffé

Besvikna och missnöjda

Allan Ekentärn och Bertil Thomasson är besvikna över att det inte serverades en påskbuffé på Haganäset i påsk.
– Vi har inte fått någon förvarning eller förklaring till varför man tog bort det, säger Allan Ekentärn.

Allan Ekentärn och Bertil Thomasson bor båda på 29:an och äter i matsalen på Haganäset. De hade sett fram emot en påskbuffé på påskafton men i år serverades den inte.

– Vi är besvikna och missnöjda. Många av oss äter inte så mycket men på buffén kan man plocka till sig det man vill ha och vi saknar det. Det är tredje påsken som jag bor här och de andra åren har vi fått ett påskbord med det där lilla extra. Det är ett allmänt missnöje här på 29:an och låter man det fortgå opåkallat kanske de fortsätter att dra in på julbordet också, säger Allan Ekentärn.

För få i köket?

Andra år har de fått en buffé bestående ägg, sill, Jansons frestelse och sillsallad bland annat.

– Det är mat som inte är så svår att laga till. Jag gjorde själv en Jansons frestelse, säger Allan.

En anledning som de hört är att de var för få i köket.

– Man kan ju förstå om de inte har tillräckligt med folk men många av de äldre är ju vana vid påskmat. Vi får ta det som det är, vi kan inte ställa krav, vi är bara hyresgäster, säger Bertil Thomasson.

Delat upp

Ingegerd Eklund är tf kostchef och berättar att de valde att dela upp påskmaten.

– Vi har inte haft någon påskbuffé mitt på dagen. Vi serverade äppelbräserad kyckling på dagen och på kvällen var det sill, potatis, ägghalvor och lax. Personal har vi men vi valde att dela upp påskmaten på flera tillfällen för alla äter inte så mycket. En del har uppskattat det och andra inte. Nu har vi provat det här och får väl göra om det till ett annat år, säger hon.

De andra påskdagarna har det serverats mat som knyter an till påsken som inkokt lax.

29:an är ett eget boende och alla äter inte i matsalen på kvällen.

– Jag tycker att de skulle ha kontaktat mig när de såg matsedeln och frågat varför. I efterhand kan vi inte reparera skadan.

Allan Ekentärn och Bertil Thomasson bor båda på 29:an och äter i matsalen på Haganäset. De hade sett fram emot en påskbuffé på påskafton men i år serverades den inte.

– Vi är besvikna och missnöjda. Många av oss äter inte så mycket men på buffén kan man plocka till sig det man vill ha och vi saknar det. Det är tredje påsken som jag bor här och de andra åren har vi fått ett påskbord med det där lilla extra. Det är ett allmänt missnöje här på 29:an och låter man det fortgå opåkallat kanske de fortsätter att dra in på julbordet också, säger Allan Ekentärn.

För få i köket?

Andra år har de fått en buffé bestående ägg, sill, Jansons frestelse och sillsallad bland annat.

– Det är mat som inte är så svår att laga till. Jag gjorde själv en Jansons frestelse, säger Allan.

En anledning som de hört är att de var för få i köket.

– Man kan ju förstå om de inte har tillräckligt med folk men många av de äldre är ju vana vid påskmat. Vi får ta det som det är, vi kan inte ställa krav, vi är bara hyresgäster, säger Bertil Thomasson.

Delat upp

Ingegerd Eklund är tf kostchef och berättar att de valde att dela upp påskmaten.

– Vi har inte haft någon påskbuffé mitt på dagen. Vi serverade äppelbräserad kyckling på dagen och på kvällen var det sill, potatis, ägghalvor och lax. Personal har vi men vi valde att dela upp påskmaten på flera tillfällen för alla äter inte så mycket. En del har uppskattat det och andra inte. Nu har vi provat det här och får väl göra om det till ett annat år, säger hon.

De andra påskdagarna har det serverats mat som knyter an till påsken som inkokt lax.

29:an är ett eget boende och alla äter inte i matsalen på kvällen.

– Jag tycker att de skulle ha kontaktat mig när de såg matsedeln och frågat varför. I efterhand kan vi inte reparera skadan.

  • Anneli Malm

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.