20 apr 2015 15:53

20 apr 2015 16:18

Hotade att döda flicka

Tvingades skicka nakenbilder

Om inte flickan skickade nakenbilder på sig själv till skulle en pojke döda henne och hennes familj. Nu åtalas pojken, 16 år gammal, misstänkt för olaga tvång och övergrepp i rättssak.

Under våren förra året ska den pojken ha hotat flickan med brottslig gärning om hon inte skickade nakenbilder på sig själv. Hoten bestod, enligt uppgifter i åtalet, av att pojken till målsäganden uttryckt att han ska döda henne och hennes familj om hon inte gjorde som han krävde. Hoten har uttalats i ett samtalsforum på nätet. Det misstänkta brottet rubriceras som olaga tvång. 16-åringen förnekar brott.

Han ska också i januari i år ha hotat målsäganden för att hon har polisanmält honom. Han har återigen i ett samtalsforum skrivit att han ska sprida nakenbilder på henne, polisanmäla andra personer och även antytt att han ska skada henne och/eller hennes familj om hon inte tar tillbakapolisanmälan. 16-åringen förnekar även denna händelse, rubricerad som övergrepp i rättssak.

Under våren förra året ska den pojken ha hotat flickan med brottslig gärning om hon inte skickade nakenbilder på sig själv. Hoten bestod, enligt uppgifter i åtalet, av att pojken till målsäganden uttryckt att han ska döda henne och hennes familj om hon inte gjorde som han krävde. Hoten har uttalats i ett samtalsforum på nätet. Det misstänkta brottet rubriceras som olaga tvång. 16-åringen förnekar brott.

Han ska också i januari i år ha hotat målsäganden för att hon har polisanmält honom. Han har återigen i ett samtalsforum skrivit att han ska sprida nakenbilder på henne, polisanmäla andra personer och även antytt att han ska skada henne och/eller hennes familj om hon inte tar tillbakapolisanmälan. 16-åringen förnekar även denna händelse, rubricerad som övergrepp i rättssak.