20 apr 2015 17:03

20 apr 2015 17:03

Mässa med friluftsaktiviteter

KONFERENSCENTER: Temakväll

Att vara aktiv under fritiden och på semestern är allt mer efterfrågat. Friluftsaktiviteter av olika slag visas upp under Outdoormässan. En kväll för både inspiration och ett bättre samarbete.

Den 23 april är det Outdoormässa på 3D-bion eller Konferenscenter Karlsborgs fästning som det heter numera. Det är en del av kommunens satsningar på temakvällar.

– Det här blir större än de andra temakvällarna. Karlsborg har mycket att erbjuda när det gäller utomhusaktiviteter. Det finns mycket evenemang som innefattar motion och uteliv av olika slag, säger Maria Larsson på Infocentret och tillägger:

Öka samarbetet

– Första timmen är för företagare men sen är det öppet för alla, med utställning och föredrag. Jag hoppas att de som ställer ut och de som kommer för att lyssna lär sig mer om det som faktiskt finns här och kanske hittar man samarbetspartners som man kan erbjuda paket ihop med.

Visar sin verksamhet

I foajén blir det en utställning där företagen visar upp sin verksamhet och alla som ställer ut har möjlighet att under fem minuter presentera sitt företag. Två av företagen får mer tid och det är Ösjönäs och det nystartade företaget Vättern Outdoor.

– Ösjönäs är etablerade och har olika aktiviteter. De kommer att berätta om hur det startade, om utvecklingen och hur de jobbar. Vättern Outdoor ska sätta i gång sin verksamhet i sommar med simning i öppet vatten, segling och kajak och de ska berätta om hur de har tänkt sig det.

Den 23 april är det Outdoormässa på 3D-bion eller Konferenscenter Karlsborgs fästning som det heter numera. Det är en del av kommunens satsningar på temakvällar.

– Det här blir större än de andra temakvällarna. Karlsborg har mycket att erbjuda när det gäller utomhusaktiviteter. Det finns mycket evenemang som innefattar motion och uteliv av olika slag, säger Maria Larsson på Infocentret och tillägger:

Öka samarbetet

– Första timmen är för företagare men sen är det öppet för alla, med utställning och föredrag. Jag hoppas att de som ställer ut och de som kommer för att lyssna lär sig mer om det som faktiskt finns här och kanske hittar man samarbetspartners som man kan erbjuda paket ihop med.

Visar sin verksamhet

I foajén blir det en utställning där företagen visar upp sin verksamhet och alla som ställer ut har möjlighet att under fem minuter presentera sitt företag. Två av företagen får mer tid och det är Ösjönäs och det nystartade företaget Vättern Outdoor.

– Ösjönäs är etablerade och har olika aktiviteter. De kommer att berätta om hur det startade, om utvecklingen och hur de jobbar. Vättern Outdoor ska sätta i gång sin verksamhet i sommar med simning i öppet vatten, segling och kajak och de ska berätta om hur de har tänkt sig det.