20 apr 2015 18:00

20 apr 2015 18:00

Svängig musikglädje

PINGSTKYRKAN: Storbandskonsert

På lördagskvällen bjöd Nya stadens storband från Lidköping på en jubileumskonsert i Pingstkyrkan Karlsborg

Nya stadens Storband firar i år 30-årsjubileum och turnerar med sin jubileumskonsert runt om i Skaraborg och nu var turen kommen till Karlsborg. Bandet som har klassisk storbandssammansättning med fem trumpeter, fem tromboner, fem saxofoner, trummor, elbas, gitarr och piano hade kvällen till ära två sångsolister med i konserten.

Klassisk storbandsmusik

Gospel, funk, rock, pop och storbandsjazz fanns med i storbandets repertoar och något av dessa musikvariationer i storbandsformat fick publiken i den välbesökta konserten ta del av.

– Det är en glädje att få dela med sig av denna speciella musik, sade Roger Forslund, ledare för bandet.

Psalmen Stor är din trofasthet fick en fin presentation där tonkaskaderna flödade med flera solister som bjöd på uppskattade solopassager. Dessa solouttryck fanns med under hela konserten, där särskilt saxofongruppen var engagerad i glada utflykter i musikens värld. Hoppet som bär, med musik av Ingemar Olsson fanns med liksom en mängd klassiska storbandsmelodier som fick ett uppskattat mottagande av publiken, med smattrande applåder.

Två sångsolister, där Linda som den enda kvinnan i storbandet bjöd på storbandssång av fint märke. Staffan Claar delade under kvällen orden om den Gode Herden, den verklige ledaren i livets orkester, med trygghet och framtidstro på sitt program. Efter publikens enträgna vädjan avslutades så konserten med Put your hand in Your hands, fylld med mängder av soloprestationer.

Nya stadens Storband firar i år 30-årsjubileum och turnerar med sin jubileumskonsert runt om i Skaraborg och nu var turen kommen till Karlsborg. Bandet som har klassisk storbandssammansättning med fem trumpeter, fem tromboner, fem saxofoner, trummor, elbas, gitarr och piano hade kvällen till ära två sångsolister med i konserten.

Klassisk storbandsmusik

Gospel, funk, rock, pop och storbandsjazz fanns med i storbandets repertoar och något av dessa musikvariationer i storbandsformat fick publiken i den välbesökta konserten ta del av.

– Det är en glädje att få dela med sig av denna speciella musik, sade Roger Forslund, ledare för bandet.

Psalmen Stor är din trofasthet fick en fin presentation där tonkaskaderna flödade med flera solister som bjöd på uppskattade solopassager. Dessa solouttryck fanns med under hela konserten, där särskilt saxofongruppen var engagerad i glada utflykter i musikens värld. Hoppet som bär, med musik av Ingemar Olsson fanns med liksom en mängd klassiska storbandsmelodier som fick ett uppskattat mottagande av publiken, med smattrande applåder.

Två sångsolister, där Linda som den enda kvinnan i storbandet bjöd på storbandssång av fint märke. Staffan Claar delade under kvällen orden om den Gode Herden, den verklige ledaren i livets orkester, med trygghet och framtidstro på sitt program. Efter publikens enträgna vädjan avslutades så konserten med Put your hand in Your hands, fylld med mängder av soloprestationer.